Articole interesante:

Albirea dintilor in mod natural

albirea dintilor
Albirea dintilor

Din pacate, educatia sanitara nu este tocmai cea mai apreciata si mediatizata in tara noastra, igiena orala fiind si ea departe de atentia care i s-ar cuveni. Vizita la medicul stomatolog se face, inca, doar la nevoie, in cazul in care apar dureri la nivelul dintilor si gingiilor sau atunci cand problemele legate de cavitatea bucala sunt prea evidente.

Excesul de factori care actioneaza cu o brutalitate foarte mare asupra dintilor (cafeaua, tutunul, medicamentele antibiotice, vinul rosu, socurile termice, ceaiul negru, fructele colorate) fac ca acestia sa fie tot mai sensibili si predispusi spre imbolnavire.

Ce putem face in cazul in care dintii nostri au capatat culoare?

IGIENA ORALA

Cea mai buna solutie pentru albirea dintilor este igiena orala zilnica, utilizarea unei paste de dinti cu efect de albire care sa diminueze sau chiar sa inlature efectul pe care tutunul si cafeaua zilnica il au asupra dintilor. La fel si guma de mestecat, care va inlatura resturile de mancare si nu doar pe acestea, depuse de-a lungul unei zile.

METODE NATURALE DE ALBIRE A DINTILOR

Sarea de bucatarie, desi agresiva pentru gingii, este o solutie pe care o foloseau si mai vechii nostri pentru pastrarea unui zambet intra-adevar curat. Puternic abraziv, aceasta va ajuta la inlaturarea tartrului si a bacteriilor, dar poate dauna smaltului.

Zeama de lamaie, imediat dupa periajul zilnic, este si ea foarte buna pentru albirea dintiilor. Efectul de albire este vizibil imediat. Atentie, insa, smaltul poate fi afectat de aciditatea crescuta a acestui fruct. Acelasi efect il are si otetul de mere.

Capsunile sunt si ele recomandate, desi culoarea lor nu ne indeamna sa le asociem cu albirea dintilor . Acestea sunt foarte bune datorita cantitatii mari de vitamine C. Zdrobite pana devin o pasta omogena, se periaza dintii de doua ori pe zi. Efectul se va vedea in cateva zile de la inceperea utilizarii. In aceeasi maniera pot fi utilizate si frunzele de salvie sau dafin.

Anumite fructe au rolul de paznici ai dintilor daca sunt consumate imediat dupa masa. Astfel merele, morcovii, portocalele sau castravetii vor avea grija ca instalarea culorii galbene sa fie ingreunata. Alimentatia bogata in cruditati este si ea un aliat impotriva depunerilor de orice tip la nivelul dintilor.

ALBIREA DINTILOR CU BICARBONAT DE SODIU

O solutie sigura si frecvent recomandata este bicarbonatul in diferite amestecuri. Se poate folosi pur si simplu adaugand o cantitate mica de bicarbonat pe periuta de dinti si periind dintii de doua ori pe saptamana. Dar se mai poate utiliza si in amestec cu zeama de lamaie sau pasta de dinti. Efectul este si in acest caz destul de usor vizibil. Dar si aceasta modalitate de inalbire a dintilor trebuie folosita cu atentie, deoarece excesul poate duce la distrugerea smaltului.

Cel mai recomandat remediu ramane reducerea utilizarii tutunului, a cafelei si a vinului rosu si perierea regulata a dintilor cu o pasta cu efect de albire. Vizita la medicul stomatolog de doua ori pe an pentru un control de rutina ramane cel mai important mod de depistare a cariilor nou aparute sau a altor tipuri de disfunctii.

15 pareri

  1. APOPEI CONSTANTIN

    Recomand ed. sanitara mai serioasa in scolii in general si in special stomatologic ,avind in vedere ca bolile orl sunt scoase din atentia caselor de sanatate . daca ai o problema dentara te priveste si costurile nu sunt mici .

  2. articol foarte bun merita citit bafta in continuate pa.

  3. imi place articolul despre albirea dintilor.Eu insa am o problema.Dintii mei eu fost reparati de multe ori si nu mai am smalt si mi se depun pete pe care le-am tot curatat iar acum au devenit sensibili si nu stiu cu ce i-as mai putea albi.Daca m-ati putea ajuta cu un sfat v-as fi recunoscatoare.Va multumesc!

  4. felicitari pentru articol ,mii de multumiri

  5. Sfaturi foarte utile şi uşor de realizat.Mulţumesc, aştept în continuare şi alte informaţii

  6. Sfaturi foarte utile.

  7. imi place ,sunt sfaturi utile si practice

  8. Maria Diana Popescu

    Este total gresita recomandarea gumei de mestecat pentru albire. Faceti reclama mascata produselor contraindicate. Exceptind ravagiile pe care le face in organism, guma de mestecat produce, prin E-uri pe care le contine, carii dentare, disfunctii ale stomacului si ale cailor hepato-biliare. La fel ca si tutunul, GUMA DE MESTECAT DAUNEAZA GRAV SANATATII. Ii veti recunoaste usor pe cei care consuma gumna de mestecat: sint obezi, au dintii reparati, si o continua pofta de mincare. Majoritatea pastelor de dinti din comert contin flor si flatati din belsug, adica cei mai dragalasi agenti cancerigei. Asadar, bicarbonatul este ideal!
    Maria Diana Popescu

  9. suntsfaturi foarte bune,merita atentie

  10. aceste informatii sint utile apreciez aceste informatii

  11. Manoliu Constanta

    Super- pentru toate articolele trimise multumiri din inima si voua un Craciun cu multe bucurii si…..sanatate

  12. POPESCU AURELIA

    OK
    VA DORIM UN AN NOU CU SANATATE SI BUCURII !

  13. Foarte interesante sfaturile. Le voi incerca cat mai repede. Multumesc.

  14. foarte utile

  15. Bicarbonatul de sodiu nu curata dintii nici pe departe, am incercat 2 zile ca sa mi dau seama cat de buna e o pasta de dinti ( whitenning!). Prin urmare lasati prostiile..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.