Articole interesante:

Remedii si tratament pentru vergeturi

Poate am observat ca la schimbari semnificative legate, in general, de greutate, parti din corpul nostru au capatat cute albe, niste cicatrici sub forma unor linii. Acestea nu par sa fie probleme de sanatate, dar ingrijoreaza mai ales din pricina formei inestetice pe care o dau partilor corpului in care apar. Si ne referim aici la ceea ce toata lumea cunoaste sub denumirea de vergeturi.

Ce sunt vergeturile?

O definitie nemedicala a acestui termen este de dunga ori sir de dungi de culoare, initial violacee, mai apoi sidefie, localizate in regiunea abdominala sau in zona feselor. Sau mai pot fi definite ca zone ale pielii de o coloritie modificata datorita intinderii excesive a pielii la un moment dat.

Aceste dungi la nivelul pielii apar la peste 90% dintre femeile gravide, dar si la 70% dintre adolescenti. Nici cei care practica sportul nu sunt ocoliti de aceasta aparitie inestetica. Apare dupa nastere, in urma intinderii continue a pielii, in adolescenta din pricina cresterii bruste, apare la persoanele care trec prea rapid de la o greutate la alta, dar si in cazul celor care fac sporturi care implica cresterea dezechilibrata a mesei musculare.

La femei apare cu precadere in zona pieptului (a sanilor, mai ales la femeile care au nascut), dar si la nivelul abdomenului si a feselor. La sportivi apare mai ales pe brate, axile, piept in special in cazul in care masa musculara a fost ajutata in crestere si de steroizi.

Tratament pentru vergeturi

Ar fi injust sa afirme cineva ca vergeturile pot fi inlaturate definitiv pe cale naturala. Acestea nu dispar, pot fi maxim remediate, pot aparea usoare imbunatatiri. Vergeturile pot fi eliminate doar prin interventie chirurgicala, in cazul in care sunt de dimensiuni nu foarte mari si sunt localizate intr-o singura zona. Interventia este una destul de delicata, intreaga zona afectata fiind eliminata.

Un alt tip de interventie specializata este tratamentul pentru vergeturi cu laser, dar acest tratament poate da rezultate doar in cazul vergeturilor nou aparute. Si acest tip de interventie este unul destul de anevoios, tratamentul efectuandu-se pe durata a trei pana la sase luni, timp in care se vor utiliza diferite tipuri de crema continand substante necesare pielii, colagen, elastina, vitamina A si E etc. Dar rezultatele nu sunt intotdeauna cele dorite.

Deoarece nu dispar niciodata, singura solutie pe care o putem cauta este una legata de moduri de cosmetizare a lor ori de diminuare.

Ce putem face ca vergeturile sa fie mai putin vizibile fara a apela la interventia chirurgicala sau tratamente cu laser?

Remedii si tratamente naturiste pentru vergeturi

Amestecuri din plante precum iedera, galbenele, sanziana, aloe vera, tataneasa dar si adaosul de propolis si ulei de masline ne pot fi de mare ajutor in lupta impotriva fetei inestetice pe care o iau parti din corpul nostru dupa aparitia vergeturilor. Acestea se folosesc fie in amestecuri (cantitate egala de ulei de masaline cu gel de aloe vera in care se adauga trei capsule de vitamina A si E, amestecul pastrandu-se la loc rece) fie sub forma de unguente, extractul de galbenele, sanziene, iedera, tataneasa fiind foarte recomandat pentru capacitatea lor de a imbunatatii circulatia, dar si de a mentine pielea moale si elastica.

Se mai recomanda o alimentatie sanatoasa, bogata in vitamina A si E, dar si in minerale care ajuta la pastrarea elasticitatii si a fermitatii pielii.

4 pareri

  1. Risnoveanu Petre

    Tratamentele naturiste si o alimentatie bazata pe legume fructe,oleaginoase poate face minuni asupra sanatatii noastre.Vergeturile se mai oblesc,nu dispar ,dar le putem masca

  2. este f bine venita reteta naturista pt vergeturi. multumim pt informare.

  3. Optez pentru varianta naturista este mult mai sanatoasa. Oricum in orice afectiune mizez pe varianta naturista.Daca aceasta nu are efectele scontate, atunci merg si pe alte variante.Raman un fan al tratamentelor naturiste.

  4. pentru vergeturi este foarte bun untul de cacao organic nerafinat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *