Articole interesante:

Tabel carbohidrati alimente

Lista de alimente cu proteine benefice

Urmatoarele tabele contin o lista cu alimentele bogate in proteine de buna calitate, ce pot fi servite in mod normal la o masa.

Consumand o cantitate mica de alimente bogate in proteine poate reduce apetitul, facand ca organismul sa foloseasca energia sa pentru a converti proteinele in carbohidrati, proces denumit glucogeneza.

Proteinele pot fi convertite in grasime (in mod indirect) si depozitate ca si carbohidratii. Totusi, proteina contine azot, un element chimic esential in producerea anticorpilor. Corpul prefera sa pastreze azotul. asadar, proteina va fi convertita in carbohidrati, cu siguranta, si nu in grasimi. Aceste reactii chimice complexe folosesc toata energia si ne ajuta sa ardem mult mai multe calorii atunci cand ne odihnim.

Efortul de a slabi este de cele mai multe ori stopat de metabolismul scazut. Inainte de a micsora cantitatea de calorii pe care o consumi, trebuie sa te asiguri ca ai un metabolism crescut. Doar in acest fel, dietele bogate in proteine nu vor fi necesare.

Lista de alimente bogate in proteine provenite din surse naturale

Alimente Proteine Carbohidrati
1 OU  (marime medie) 6 g

0 g

LAPTE (500ml) 19 g

24 g

LAPTE  ( 1 pahar ) 6.3 g

8 g

LAPTE de Soia  (200 ml) 6 g 1.6 g
TOFU (100 g) 8 g 0.8 g
IAURT (150g – simplu) 8 g 10 g
IAURT de fructe (150g) 6 g 27 g
PESTE  (100g – file cod) 21 g

0 g

BRANZA Cheddar (100g) 25 g

0.1 g

CARNE DE VITA prajita (100g) 28 g

0 g

CARNE DE PUI prajita (100g) 25 g

0 g

ALTE TIPURI DE CARNE (100g) 25 g

0 g

Lista de alimente bogate in proteine: carne

Alimente Proteine Carbohidrati
CARNATI (100g) 12 g

13 g

SLANINA (100g) 25 g

0 g

SUNCA/JAMBON (100g) 18 g

0 g

CARNE DE VITA pentru hamburgeri (100g) 20 g

6 g

CARNE DE VITA, afumata (100g) 26 g

0 g

CARNE PRESATA  (100g or 3.5 ounces) 13 g

5.5 g

PASTA DE CARNE  (100g) 15 g

3 g

Valorile specificate sunt aproximative.
Alimentele de origine animala, prezente in lista de mai sus, au un continut inalt de proteine de mare calitate. Alimentele provenite din planteau o valoare biologica scazuta, de aceea trebuie combinate cu altele pentru a fi o sursa de proteine importanta.

Cantitatea de grasime din fiecare aliment nu a fost listata, deoarece aceasta depinde de tipul de produs cumparat, si de modul in care produsul este preparat (in special prajirea in ulei).

ATENTIE

Majoritatea produselor de carne contin cantitati mari de sodiu/sare, folosita pentru conservare si pastrarea gustului. Excesul de sare nu este recomandat in nici o dieta sau cura de slabire, deoarece poate cauza retentia apei in organism si cresterea in greutate. Multe din produsele de carne contin un nivel mare de grasimi, proteine si carbohidrati, ceea ce inseamna un consum inalt de calorii.  Cei care tin dieta trebuie sa reduca consumul de produse de origine animala, daca doresc sa slabeasca.

Cel mai bun sfat pentru toti ar fi: invata sa arzi grasimile si caloriile prin exercitii.

P.S. Lista completa de alimente care exista pe piata depaseste cele enumerate mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *