Meniul pt pagini

Scris in Sanatate | 1 Parere

Leonard Coldwell doctorul care a vindecat cancerul – sau poate nu

Dar este oare adevarat?

Mi-au atras atentia diverse amanunte despre acest doctor, informatii care au capatat aploare din ce in ce mai mult pe internet. Unii oamenii raspandesc, prin multe mijloace de media (facebook, email, material tiparit), “faima” si pretinderile doctorului Leonard Coldwell, sperand ca au gasit leacul minune pentru aceasta boala grea, cancerul.

Cine este acest domn doctor, Leonard Coldwell Phd?

Numele sau german era Bernd Klein, dar, odata cu mutarea sa din Germania in SUA, si-a schimbat numele in Leonard Coldwell.

Se presupune ca acest barbat ambitios ar fi ajutat mii de oameni, in domeniul sanatatii.

In anul 1999, o persoana care studiaza practicile cultelor religioase, Karin Pätow-Froese, a avertizat ca Bernd Klein folosea metode de cult similare cu scientologia, ca avea adepti dependenti de el, si ca folosea metode de spalare a creierului. Prin urmare, Coldwell a trimis-o in judecata, pe motiv de defaimare si prejudiciu adus afacerii sale. (sursa si transcriptul procesului: http://www.agpf.de/Coldwell.htm ← in limba germana)

Coldwell se plange de faptul ca dna Pätow-Froese se adresa cu numele lui anterior, Bernd Klein, nu cu numele actual, Leonard Coldwell.

Reiese, ulterior, ca nici curtea nu I s-a adresat cu numele sau nou, refuzand sa recunoasca schimbarea de nume, si atribuirea titulaturii de Dr. (Doctor).

Coldwell a incercat sa atraga atentia asupra importantei afacerii sale, listand un numar de referinte importante, firme care l-au ajutat sa-si dezvolte imaginea si faima la nivel international. Dintre acestea, cateva mai importante ar fi: IBM, Telekom, Lufthansa, Hartlauer.(Ele au declarat false aceste afirmatii)

El a inclus si o alta lista cu firme care foloseau programul lui de sanatate “Fit for Life”, companii ca IBM si Lufthansa. Totusi, website-urile care “afirmau” aceste lucruri au fost inchise, ca urmare a unei investigatii de frauda, de catre o televiziune locala cateva luni mai tarziu.

Tot in acelasi transcript, Coldwell a oferit si documentatia cu privire la schimbarea numelui, odata cu venirea sa in SUA, mentionand ca in Germania existau legi stricte.

In dosarul procesului, nu exista informatii, acte clare si nici referinte sau existenta vreunei diplome care atesta dreptul de practica medicala alopata (pe baza de medicamente) sau holistica (alternativa, pe baza de plante, etc) (http://en.wikipedia.org/wiki/Heilpraktiker)

In afara de mentiuni in propriile sale carti si articole, nu exista alte surse care atesta titulatura sa de doctor, ca a scris vreo lucrare stiintifica, sau ca a vindecat 35000 de pacienti de cancer.

In prezentarile sale, cand vorbeste in SUA, isi atesta atributiile pe baza unor diplome obtinute din Germania, iar in conferintele din Germania, se lauda cu diplome obtinute din SUA. Prin urmare, acest doctor a capatat o faima “internationala”.

Singura sa mentiune a vreunei diplome este premiul onorific si titulatura de “Doctor umanitar”, primit de la Universitatea Baptista din Louisiana, o universitate total necunoscuta si fara vreo acreditare recunoscuta.

Cat priveste compania responsabila (Dr. Leonard Coldwell e V) cu articolele si informatiile postate pe site-ul sau, aceasta nici macar nu exista, nu am gasit ca ar fi inregistrata nicaieri.

Pe langa toate acestea, este asociat cu Kevin Trudeau, care a fost condamnat 10 de inchisoare, pentru inselatorie cu produse si carti de sanatate.

Sa presupunem ca a vindecat 35000 de oameni bolnavi de cancer! Cu un success de 92%, cum pretinde dansul, ar trebui sa existe 32300 de pacienti in viata care sa ii ia apararea.

Dar acestia nu sunt nicaieri, nu exista nici un studiu independent care sa ateste videcarea a macar 10 oameni, ce sa mai mentionez 32000 de pacienti. Si ca sa ma raportez la acest procent, ar insemna ca Coldwell ar fi consultat si vindecat aproximativ 10 pacienti pe zi, timp de 10 ani, in fiecare zi, fara pauze si fara vacante.

In 2002 Coldwell “contribuia” in aria de self-help (motivatie , psihologie, etc). In linkul urmator (http://web.archive.org/web/20020713145430/www.goodlifefoundation.com/LeonardColdwell.html), spune ca a decis sa-si inchida clinicile sa ajute oamenii. Cum poti ajuta oamenii inchizand clinicile si spitalele care ofera acest ajutor?

Daca ar fi sa-i urmam exemplul, ca sa ajutam mai mult, ar trebui sa inchidem toate casele de copii, si azilele de batrani. Si atunci cu adevarat ajutam oamenii!. Si, daca tot am pornit pe drumul acesta, ce-ar fi sa inchidem Crucea Rosie!?.

Nu toate clinicile sunt pentru bani, cum spune acest doctor. De exemplu in SUA, o clinica din Arizona a recomandat pacientilor cu cancer de colon suplimente de vitamina D naturala, evitand folosirea vitaminei D sintetice.

La Universitatea din Arizona, studentii practicanti invata sa adopte medicina naturista, dar numai pe baza de studii efectuate clininc, nu dupa ureche.

Concluzie

Inainte de a da crezare la tot ce citesti pe internet, intereseaza-te, nu da share la orice “stiri” sau zvonuri care pot pune in pericol viata persoanelor dragi tie.

Daca ai recomanda, unei persoane apropiate, un tratament care nu are nici o baza stiintifica sau nici o dovada practica, si ulterior ai afla ca tratamentul nu functioneaza, sau care impiedica vindecarea, ti-ai putea ierta o asemenea greseala?

Nota 1:
Iti recomand doua carti care te vor ajuta sa intelegi mai multe despre nutritie, despre boli (inclusiv despre cancer) si te asigur ca acolo vei gasi date si statistici, nu povesti , cel putin in prima, ca a doua este o carte de bucate:

http://ttap.co/1BVxIfP  Studiul china de pe elefant.ro

http://ttap.co/1ys05ij Studiul china carte de bucate

Daca ti-a placut articolul si daca il gasesti util, nu uita sa dai click pe distribuie.

Articole recomandate:

1 Parere

  1. In ce ma priveste, m-am vindecat prin metode naturiste de o boala grava, considerata nevindecabila de catre medicina oficiala, si anume “anemie Biermer”. Adevarul este ca organismul uman are o posibilitate imensa de refacere, cu conditia sa fie ajutat corect.

Adauga un mesaj

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Send this to a friend