Articole interesante:

Ce este mesoterapia?

MESOTERAPIA – Sansa de a avea un corp perfect
– Solutia injectabila pentru liposuctie are multe denumiri, multi pacienti si multe critici –

Ce este mezoterapia?

„Vino in pauza de pranz, primeste cateva injectii si topeste acele grasimi neastamparate”. Aceasta promisiune a facut ca mesoterapia (tehnica de a dizolva tesuturile adipoase, denumita si lipoliza) sa fie una dintre procedurile cosmetice raspandite din ce in ce mai mult.

Majoritatea „pacientilor” doresc sa slabeasca cu orice pret. Si sunt din ce in ce mai multi oameni care apeleaza la mesoterapie.

Injectia standard, folosita in sesiunile de mezoterapie, contine (in general) un amestec de phosphatidylcholine (PC, un element chimic gasit in soia) si deoxicolat de sodiu (DC, derivat din bila de vita), denumit simplu PCDC. Acest amestec este injectat in tesutul de grasime pentru a-l descompune. Se spune ca mesoterapia nu este pentru persoanele obeze ci, mai degraba, pentru cele care vor sa scape rapid de tesuturile grase aparute intre timp.

Tratamentul implica o serie de 6-9 injectii (in zona corpului care trebuie tratata: abdomen, colacei, fese; sau in zona fetei: obraji).

Originile Mesoterapiei
Mesoterapia este un termen larg care inseamna procesul de a injecta substante sub piele. Ideea a aparut in jurul anilor 1950 in Franta. Procedeul nu era folosit pentru a descompune grasimile ci pentru a injecta diverse vitamine sub piele pentru a trata afectiunile. Mai tarziu, in anii 1960, niste doctori germani au folosit pentru prima oara PCDC (denumit comercial Lipostabil), pentru a dizolva grasimea sau lipidele din sange. Produsul a fost aprobat in Europa, dar nu in America.

PC ajuta corpul sa elimine grasimea acumulata in sange. Dc a fost adaugat alaturi de PC, ca un stabilizator organic.

Intrebarea doctorilor era: Daca mesoterapia, combinata cu injectia de PCDC, avea rezultate bune asupra grasimilor acumulate in sange, n-ar putea functiona si daca sunt injectate sub piele.

Siguranta si Eficienta

Intre timp, odata cu anii 1990 si mai tarziu, parerea medicilor si chirurgilor plasticieni s-a schimbat cu privire la mesoterapie. Multi doctori nu recomanda acest tratament decat doar daca eficienta si siguranta substantei folosite a fost dovedita. Siguranta sanatatii pacientului nu trebuie pusa in pericol de dragul profitului.

Liposuctia sau Mesoterapia??

Alti specialisti recomanda ca unica alternativa dovedita de a scapa de grasimi, liposuctia, deoarece are rezultate vizibile imediat dupa procedura si are un record stabilit de siguranta. Dar liposuctia se dovedeste a fi un motiv respingator pentru multi, mai ales din cauza procedurii si a timpului mare necesar pentru recuperarea pacientului.

Cat priveste mesoterapia, dupa injectie, pacientul poate sa revina imediat la programul de lucru.

Ambele procedee sunt destul de costisitoare si prezinta un grad de dificultate marit, atunci cand tratamentele sunt facute la persoane neautorizate sau nespecializate.

Concluzie
Singura si cea mai serioasa concluzie este de fapt o intrebare: Cat de mult vrei sa scapi de grasimea depusa, si cat esti dispus(a) sa platesti/renunti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *