Articole interesante:

Ingrediente daunatoare din cosmetice

Intr-adevar, cosmeticele ne fac sa aratam si  sa ne simtim mai bine. Cu toate acestea, exista niste substante daunatoare pe care acestea le contin si de care trebuie sa ne ferim. Este indicat sa citesti cu atentie eticheta oricarui produs inainte de a-l cumpara. Iata de ce ar trebui sa te feresti:
Imidazolidinyl urea si diazolidinyl urea sunt niste substante folosite frecvent pentru conservare. Acestea insa sunt principalii factori ai aparitiei bolii de piele numita dermatita, fiind toxice pentru organism.

Se pare ca pudra de talc, cea cu care isi dau gimnastele pe maini inainte de proba la paralele este si ea nociva organismului. In urma unui studiu realizat pe animale, s-a observat ca acestea au dezvoltat probleme la plamani dupa expunerea la aceasta pudra. Asigura-te ca pudra pe care o folosesti este una de calitate.

Majoritatea efectelor adverse se observa in timp. S-a descoperit de exemplu, ca una din cauzele cancerului la san ar putea fi parabenii folositi in industria cosmetica. Acestia sunt conservanti care nu permit dezvoltarea bacterilor prelungind termenul de valabilitate al produselor cosmetice. In orice caz, sunt toxici, ducand si la reactii alergice si iritatii ale pielii. De asemenea, utilizat in zona genitala la femei poate duce la cancerul ovarian. La barbati poate fi periculos daca este folosita o crema de ras care sa contina parabeni. Pielea este mult mai sensibila dupa ras, iar acestia pot patrunde mai usor.

Sodium Lauryl Sulfat este un compus de care ar trebui sa te feresti daca il vezi pe eticheta sampoanelor, al pastelor de dinti sau al gelurilor de dus. Acesta poate penetra pielea pana la 5-6 milimetri, iritand puternic pielea sau mucoase bucale.

Exista si anumite produse la care nu poti verifica intreaga compozitie. In aceasta categorie intra si parfumurile care nu au trecute toate ingredientele (pot avea si peste 200). Daca simti insa ameteli, migrene, iritatii ale pielii, stari de greata poti lua in calcul nevoia de a-ti schimba parfumul.

Este bine sa verifici toate produsele cosmetice inainte de a le cumpara. Chiar daca majoritatea sunt testate si au dreptul de a fi pe piata, sunt anumiti compusi care devin toxici impreuna cu altii. Din acest motiv, daca simti ca te mananca pielea sau ai vreo iritatie, incearca sa te gandesti la ultimele cosmetice folosite. Exista o mare sansa ca acestea sa fie vinovate de starea ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *