Cauzele respiratiei urat mirositoare

Cauzele respiratiei urat mirositoare?

Respiratia urat mirositoare este o problema destul de comuna care afecteaza in stil major toate activitatile a asa multor oameni. Mirosul ofensiv al gurii este neplacut pentru persoanele care intra in conact apropiat cu acest gen de persoane. Problema va fi dublata de traumele psihologice care duc la depresie. Cei care sufera de aceasta problema vor fi izolati de societate. Aceasta poate duce pana si la probleme de cuplu.

Literar vorbind totii oamenii au o respiratie urat mirositoare. Cavitatea bucala contine milioane de bacterii anaerobice care actioneaza asupra resturilor alimentare provocandu-le fermentarea si putrezirea. Acest proces duce la formarea gazelor ofensive cum ar fi sulfura de hidrogen si altele ducand la un miros neplacut. Daca igiena orala nu este mentinuta cum trebuie cu totii vom suferi. Maoritatea controlam acest aspect prin spalatul pe dinti si gargara. Insa chiar si dupa aceste tratamente unele persoanle tot mai au o problema respiratiei urat mirositoare din diferite motive, fapt pentru care au nevoie sa fie diagnosticati si tratati ca atare.

Unele cauze comune pentru respiratia urat mirositoare.

1) Igiena bucala saraca
Daca igiena orala nu este mentinuta cum trebuie atunci cavitatea bucala devine locuinta a milioane de bacterii care produs gazele ofensive degradand resturile alimentare. Respiratia urat mirositoare este severa la cei care nu se spala pe dinti in mod regulat si care nu au grija de aceasta dupa fiecare masa. Gustarile dintre mese pot produce acelasi efect datorita unei igiene scazute.Respiratia urat mirositoare este destul de intalnita la oamenii dimineata la trezire. In timpul somnului productia de saliva este mult mai mica. Saliva contine niste proprietati antibacteriene care ajuta la mentinerea cavitatii bucale curata. Astfel, reducerea acesteia in timpul somnului creeaza un mediu proprice pentru dezvoltarea bacteriilor.

2) Obiceiuri alimentare
Cauza principala a respiratiei urat mirositoare se datoreaza degradarii proteinelor de catre bacteri. Carnea, pestele, produsele lactate, ouale, prajiturile, alunele, etc pot produce o respiratie urat mirositoare. Unele alimente produc chiar un miroc aparte. Ceapa produce un anumit miros neplacut. Se spune ca un mar pe zi tine doctorul departe, o ceapa pe zi tine pe toata lumea departe.  In orice caz, daca igiena bucala este efectuata, mirosul poate scadea significant. Iregularitatea orelor de mese poate de asemenea produce efecte neplacute de acest gen. Gustarile dintre mese pot si ele fi o cauza.

3) Cariile dentare
Acesta este un proces distructiv ducand la decalcifierea si distructia smaltului. Lucru care se datoreaza in mare parte lactobacililor. Resturi de mancare sunt depozitate in cavitati fiind duse la putrefactie de catre bacteriile anaerobice care produc mirosul neplacut. Spalarea pe dinti normala nu va indeparta usor resturile alimentare prin urmare acestea vor intra in putrefactie complet. Cariile sunt comune la scolari si la persoanele care nu-si mentin o igiena orala adecvata. Lipsa calciului si a altor vitamine poate de asemenea provoca carii.

4) Gingivite
Gingia este o membrana mucoasa cu tesut de conxie care acopera partea de jos a dintilor legandu-i de falca. Principala functie a gingiilor este protectia. Gingivitele sunt inflamatii ale gingiilor. Din diferite motive tesutul gingiilor se infecteaza ducand la inflamare si durere. Uneori infectia merge adanc provocand abcese alveodentare. Infectia poate chiar si ajunge pana la os. Toate aceste aspecte pot produce un miros neplacut.

5) Retragerea gingiilor
Cand gingiile se redrag, se face un loc gol intre dinti si acestea, permitand resturilor alimentare sa se depuna. Toate acestea duc la o respiratie urat mirositoare.

6) Boli ale glandelor salivare:
Saliva este foarte folositoare in oxgenarea diferitor parti ale cavitatii bucale. Totodata, este nepropice pentr dezvoltarea bacteriilor. Orice tip de boala care reduce cantitea de saliva duce la un mediu propice dezvoltarii bacteriilor. Cancerul salivar este asociat cu mirosul neplacut al cavitatii bucale.

7) Fumatul
Fumatorii intotdeauna miros urat. De asemenea sunt la risc de a li se produce leziuni la nivelul cavitatii bucale si ale plamanilor ducand la respiratie urat mirositoare. Fumatul mareste cantitatea de dioxid de carbon la nivelul gurii reducand oxigenul, ceea ce face un mediu bun pentru bacterii.

8) Febra
Respiratia urat mirositoare este prezenta la aproape toate tipurile de febra. Chiar si o febra acuta o poate provoca. Alte infectii responsabile sunt tuberculoza si HIV.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *