Articole interesante:
Home > Sanatate > Ceaiuri de plante

Ceaiuri de plante

Ceaiul Oolong – miracol chinezesc

O cana de Ceai Oolong

Oolong sau Wulong („dragon negru”), dupa cum il mai numesc chinezii, este un tip de ceai obtinut din planta numita „Camellia sinensis”. Ceaiul Oolong este originar din China, fiind raspandit in secolele 16-17 in Europa, de catre misionarii si negustorii de ierburi si condimente. Din aceasta planta se obtine de altfel …

Citeste articolul

Ceaiul Rooibos

Un pahar de ceai Rooibos

Istoria plantei Rooibos Rooibos (tradus din africana ca „tufa rosie”) este o planta în forma de matura, care creste in Cedarburg (zona situata in Africa de sud), bucurandu-se de climatul mediteranean si de vegetatia biodiversificata. Rooibos este, de asemenea, apelativul ceaiului de plante obtinut din frunzele de Rooibos. Acest ceai …

Citeste articolul

Ceaiul de anason

Anason - steluta

Anasonul este o planta erbacee cunoscuta sub denumirea stiintifica de „Pimpinella anisum” sau sub cea populara de „badean” sau „anison”. De origine asiatica, anasonul este cultivat cu precadere in China, Vietnam, Japonia si este considerat a fi o planta medicinala. Are un miros specific dat de un ulei volatil, de …

Citeste articolul

Ceaiul de anghinare

Cateva anghinare

De origine mediteraneana, asadar mare iubitoare de soare si caldura, anghinarea (in engleza: artichoke) creste in special in zona de sud a tarii. Este cunoscuta popular si sub numele de anghina sau angina si este chiar si cultivata in unele judete precum Ialomita, Teleorman, Olt, Dolj, Constanta. Pentru a recunoaste …

Citeste articolul

Ceaiul de cicoare

Ceai de cicoare

Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Cichorium intybus, cicoarea este utilizata inca din vechime pentru tratarea unor afectiuni diverse. Spre exemplu, ceaiul de cicoare era utilizat in problemele digestive, cele de ficat sau in cazul racelii. Frumoasa si zvelta planta isi are originea in Asia si Africa si a fost cultivata …

Citeste articolul

Vascul, planta medicinala a iernii

Cunoscut mai ales pentru calitatile sale de planta miraculoasa de superstitiosi, aceasta avand capacitatea de a aduce noroc, intalnit in perioada sarbatorilor de iarna atarnata pe la lampi sau praguri, vascul a ramas cunoscut mai mult ca simbol al biruinei vietii asupra mortii decat ca si planta medicinala. Vascul este foarte …

Citeste articolul

Ceaiuri pentru indigestie

Sarbatorile de iarna aduc de fiecare data, pe langa un val de bucurie enorma pentru cei mai multi dintre noi, pe langa cadouri, bucate dintre cele mai gustoase, si probleme la stomac. Mancarurile care, de obicei in perioada de iarna, au tendinta sa fie ceva mai grase, sau in exces, …

Citeste articolul

Ceaiul de pelin – Indicatii si Tratament

Ceaiul de pelin era folosit in trecut pentru a elimina tenii, limbrici şi alte tipuri de paraziti. Era administrat atat oamenilor, cat şi animalelor datorita ajutorului in digestie şi proprietatilor antiinflamatoare. Totusi, in afara de efectul sau in eliminarea parazitilor, ceaiul de pelin are o putere mare asupra simtamintelor şi …

Citeste articolul

Infuzia si ceaiul de menta

In Orientul Mijlociu, India si Europa menta era folosita atat în bucatarie cat si în medicina. Se considera ca proprietatile medicinale ale mentolului fac ca acest ceai sa fie atat de consumat. Ceaiul de menta a fost cunoscut mult timp datorita efectelor sale benefice asupra unui stomac agitat. In plus, …

Citeste articolul

Ienuparul – indicatii si intrebuintari

Ienuparul este o planta care creste in Europa, nordul Asiei, si in anumite parti din nordul Americii de Nord. Boabele de ienupar pot fi de culoare purpurie, albastra sau violeta si se recolteaza toamna devreme. Boabele ienuparului pot fi folosite ca condiment pentru mancaruri. Ceaiul de ienupar este cunoscut in …

Citeste articolul

Ceaiul de musetel – Indicatii si efecte

Musetelul creste in zone populate din intreaga Europa si Asia, America de Nord si Australia. Aceasta planta miraculoasa infloreste la inceputul verii, spre sfarsitul lunii iunie. Musetelul a fost folosit acum mii de ani in Egiptul antic unde a fost laudat pentru proprietatile sale curative. In Europa, a fost folosit …

Citeste articolul

Ceai de muguri / ace de pin

Ceaiul de ace de pin si ceaiul de muguri de pin erau folosit si in secolul al XIX-lea pentru a trata bolile comune deoarece mugurii si acele de pin au un continut foarte ridicat: • de vitamina C (pot depasi si cantitatea unei lamai) • si, de asemenea, vitamina A. …

Citeste articolul

Ceaiul de fructe de padure

Ceaiul de fructe de padure este folosit pentru alintarea papilelor gustative, astfel avand, fireste, si un rol in binedispunerea consumatorului. Acest ceai este delicios fierbinte sau rece in orice moment al zilei. Pentru ceaiul de fructe de padure se folosesc ingrediente precum mure, zmeura, afine, flori de hibiscus si bucati …

Citeste articolul

Tinctura si ceaiul de salvie, proprietati si indicatii

Salvia are una dintre cele mai indelungate folosiri din istoria plantelor medicinale. Egiptenii foloseau ceaiul de salvie pentru fertilitate, iar doctorul grec Dioscorides nota ca decoctul apos de salvie (sau tinctura de salvie, in termenii actuali) este bun pentru oprirea sangerarii ranilor si curatarea acestora, precum si a ulcerelor. Tot …

Citeste articolul

Ceaiul de sunatoare – Indicatii si beneficii

ceai de sunatoare

Denumire botanica: Hypericum perforatum Denumiri populare: pojarnita, iarba sangelui, sunaica, hamei de pamant, crucea voinicului, floarea lui Ioan, floarea sfantului Ioan, sovarvarita Istoric Sunatoarea este o membra a genului de plante „Hypericum”, mai exact, din familia de plante „Hypericaceae”. Genul Hypericum contine peste 400 de plante, multe dintre ele avand, …

Citeste articolul

Ceaiul de tei – Efecte benefice

Deseori, ceaiul de tei este considerat ca fiind banal, datorita raspandirii consumului sau. Totusi, se uita de unde provine acest consum masiv: efectele sale sunt binefacatoare pentru un organism care a depus o munca fizica sau intelectuala grea, ori indelungata. Pentru a obtine un maximum al efectului, florile de tei …

Citeste articolul

Menta, un izvor de vitalitate

Cine nu recunoaste aroma inconfundabila a mentei? Menta este cu adevarat un izvor de vitalitate. Fie ca iti improspateaza respiratia, fie ca iti da o stare pozitiva, menta are un cuvant de spus. Si cu siguranta unul bun! Probabil prima intrebuintare a mentei care iti vine in minte este arhicunoscutul …

Citeste articolul

Ceai de iasomie – Efecte benefice

La fel ca si ceaiul verde (cunoscut pentru efectele sale benefice), si ceaiul de iasomie a aparut tot in China. Daca ceaiul verde era consumat in general primavara si vara, ceaiul de iasomie tinea de anotimpurile reci. Unele persoane combina aceste ceaiuri pentru un efect mai puternic asupra metabolismului, insa …

Citeste articolul
code