Articole interesante:

Remedii si tratamente pentru punctele negre

Una dintre cele mai expuse parti ale corpului nostru la praf, mizerie, frig, caldura, transpiratie, ploaie, raze prea puternice ale soarelui, ninsoare si multe altele este zona fetei. Aceasta interactiune directa cu mediul extern lasa urme destul de importante asupra tenului nostru, punctele negre fiind un rezultat al efectului negativ pe care mediul il are asupra pielii fetei.

Ce sunt punctele negre?

Punctele negre sunt acumulari de grasime la nivelul porilor care, in timp, se necrozeaza. Glandele sebacee secreta sebum iar acesta este responsabil pentru dilatarea porilor, lasand spatiu de formare a punctelor negre.

Mai ales la pubertate, dar si mai tarziu, datorita secretiei sporite de sebum punctele negre pot deveni o problema destul de inestetica. Se incearca tot felul de solutii pentru indepartarea lor, dar nu intotdeauna rezultatele sunt cele dorite. Aplicarea de masti si creme sunt utile si benefice, dar fara o ingrijire atenta si o toaleta zilnica a fetei, problema nu poate fi tinuta sub control, mai ales fiind vorba si de una atat de delicata.

Orice maniera de tratare a tenului trebuie facuta in primul rand cu multa delicatete. Nu se elimina punctele negre oriunde si in orice conditii, la simpla observare a existentei acestora. Este bine sa stim ca inaintea inceperii oricarei interventii asupra tenului este necesara o baie de aburi. Astfel porii se vor dilata si vor inlesni procesul de eliminare a punctelor negre. Acestea se vor elimina prin masarea cu un tifon a zonei pe care dorim sa o curatam.

Remedii si tratamente pentru punctele negre

O solutie foarte indicata este utilizarea unei verighete cu care se va apasa usor pe piele de-a lungul zonelor in care avem probleme cu punctele negre. Este bine ca verigheta sa fie dezinfectata inainte, iar dupa incheierea procedurii tenul sa fie clatit cu ceai de musetel. Acesta este recunoscut pentru calitatile sale antiseptice, avand grija ca tenul sa nu se infecteze si actionand delicat asupra lui.

De asemnea, dupa dilatarea porilor cu aburi fierbinti tenul se poate freca cu malai, acesta avand efect de abraziv.

Mastile cosmetice sunt si ele recomandate pentru eliminarea punctelor negre. Cea mai simpla si eficienta masca este masca cu albus de ou in amestec cu tarate ori malai. Amestecul se va intinde pe fata, lasandu-se pana se usuca. Apoi se indeparteaza cu o panza moale, dupa care se clateste fata cu apa calduta. Aceasta masca cu albus de ou are si calitatea de a hrani tenul. Albusul de ou poate fi utilizat si in amestec cu zeama de la o jumatate de lamaie, aplicandu-se sub forma de spuma.

Se mai pot utiliza masti cu caise, morcov ras, rosii care se tin pe fata jumatate de ora, dupa care se inlatura cu un tifon moale. Mierea incalzita actioneaza si ea ca o masca. Aceasta va hidrata si va purifica tenul. Masca de argila alba in combinatie cu grapefruitul este o alta masca recomandata pentru tenul cu probleme. Acestea au rol de imbunatatire a circulatiei si de purificare a tenului. Scortisoara in amestec cu lapte, doua picaturi de miere si zeama de la o jumatate de lamaie se poate utiliza si ea ca masca, se tine pe fata timp de jumatate de ora, se inlatura cu un tifon si se clateste cu apa calduta.

Oricare dintre solutiile alese este la fel de buna, important e sa nu alegem o masca nepotrivita pentru tenul nostru. Daca vedem ca masca aleasa nu este bine acceptata de piele, trebuie sa ne oprim imediat din utilizarea acestui tip de masca.

O parere

  1. Diana Nitulescu

    Interesant…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.