Articole interesante:

Veninul de albine

Toate produsele apicole au un profil medicinal destul de bine conturat. Sa vedem insa la ce ne poate ajuta chiar ceea ce ne-ar putea dauna mai mult, si anume, veninul albinelor.

La fel ca si restul produselor apicole, proprietatile terapeutice ale veninului de albine au fost descoperite inca din antichitate. Pe atunci, intuitia si experimentele au fost de mare ajutor, insa in ziua de azi vorbim de fapte clare, concrete, demonstrate stiintific.

Prima caracteristica descoperita a veninului de albine a fost faptul ca acesta este antireumatic. Si asta deoarece, in urma unei intepaturi, durerile articulatiilor reumatismale isi pierdeau din intensitate.

Veninul de albine contine acid formic, ortofosforic, acizi organici volatili, histamina, aminoacizi, acid clorhidric, saruri minerale, hialuroniada etc. Cu alte cuvinte, este un amestec complex de enzime, proteine si aminoacizi.

Tratamentul cu venin se realizeaza fie prin intepaturi directe, injectii intradermice, acupunctura si nu numai. Si toate dau rezultate. Ceea ce este clar, este ca niciodata nu trebuie incercat veninul de albine pe cont propriu. Ai nevoie de un medic care sa stie bine ceea ce face. Altfel risti sa te alegi cu o alergie puternica care sa duca la inflamarea locului afectat (si la dureri, usturimi) cat si la eruptii dermice, sau in cazuri grave la soc anafilactic.

Trebuie mentionat si faptul ca veninul de albine stimuleaza inima si glandele corticosuprarenale. In acest mod creste si nivelul de cortizol din organism iar corpul este ferit de infectii.

Totodata, poate fi folosit si la vindecarea ranilor si a cicatricelor. Pielea se insanatoseste, recapatandu-si forma si culoarea initiala.

Cu alte cuvinte, poti folosi in folosul tau, chiar si ceea ce ti-ar putea face rau. Ideea este doar sa stii cum sa profiti de tot ceea ce ai in jurul tau. Bineinteles, nu sugerez sa deranjezi un cuib de albine si sa astepti sa te bucuri de terapia intepaturilor! Lucrurile se fac cu calm, in mod chibzuit, in cazul de fata, bineinteles, cu ajutorul unui medic. Rezultatele? Proprietatile incredibile enumerate anterior. Nu te opreste nimic de a incerca. Iar daca stii sigur ca mierea de albine este delicioasa si hranitoare, ca propolisul este mai sanatos decat antibioticele de la farmacii, ca ceara este ideala in multe situatii… de ce sa nu incerci si ultimul produs din apiterapie? Profita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *