Articole interesante:

Usturoiul

Gustul specific al usturoiului imparte fara sa vrea oamenii in doua categorii. Ce e ciudat este ca nu exista persoane neutre, ci cele care fie iubesc usturoiul, fie il urasc. Insa sunt convinsa ca chiar si persoanele care nu agreeaza ideea de usturoi (gust sau miros) stiu ca au multe de castigat de pe urma acestei minuni a naturii.

Cand eram mici, cred ca am trecut cu toti la un moment dat printr-o raceala sau o stare de convalescenta in care mamele noastre ne spuneau tot timpul sa mancam un catel de usturoi usturoi. Intr-adevar, este un adevar stiintific, usturoiul este un antibiotic NATURAL !

Cu alte cuvinte, usturoiul lupta impotriva bacteriilor, virusilor si a ciupercilor pe cale naturala, fara a recurge la vechile chimicale de la farmacia. Toate acestea se intampla datorita alicinului pe care usturoiul il contine. Ceea ce este foarte interesant la usturoi este ca acesta actioneaza asupra oricarui tip de virus sau bacterie, astfel ca nu mai suntem nevoiti sa completam chestionarul pentru a afla ce medicament ne trebuie pentru raceala pe care o avem.

Trebuie retinut ca alicinul dispare in momentul in care usturoiul este drobit sau tocat. Daca consumati usturoi in mod frecvent, veti avea surpriza de a observa ca racelile se tin departe, iar in momentul in care chiar apare un virus perioada de refacere va fi mult mai rapida. Asta deoarece usturoiul imbunatateste intreg sistemul imunitar facandu-l mai puternic.

Un alt aspect pozitiv al usturoiului este faptul ca actioneaza in mod pozitiv asupra acneei. Indiferent de cauzele acesteia, stim cu totii cat de neplacuta este. Ustuoiul curata sangele, elibereaza toxinele din corp. Cu alte cuvinte, poate actiona asupra epidermei in acest fel. Puteti sa-l folositi atat extern cat si intern si veti vedea efectele! Pentru aplicarea externa, exista diverse tratamente, uleiuri si chiar si o tinctura de usturoi.

Tot usturoiul poate ajuta la prevenirea bolilor cardiace. Datorita sulfului pe care il contine ajuta la ameliorarea circulatiei sanguine. De asemenea, ajuta la mentinerea unui nivel de colesterol bun, diminuandu-l pe cel rau.

Am vorbit anterior despre cum usturoiul ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar. Insa ceea ce trebuie retinut este ca acesta contine antioxidanti, care in lupta lor cu radicalii liberi fac mult mai mult de atat. Astfel ajuta si la mentinerea unui ten tanar odata cu inaintarea in varsta.

Pentru persoanele care au dificultati in a manca aceasta leguma, le recomand un sos de usturoi, sau un amestec de ciuperci cu usturoi. Usturoiul poate fi consumat cu carne de pui, in combinatie cu cartofi. Exista la ora actuala si diverse tipuri de cura cu usturoi, folositoare celor care doresc sa slabeasca.

O alta proprietate benefica a acestei mici legume este aceea ca actioneaza pe post de vermifug. Dupa cum vedeti lista sa de proprietati benefice pentru organism este destul de lunga incat sa va dea motive sa intrati in categoria iubitorilor de usturoi. Consuma deci un catel de usturoi pe zi si nu vei regreta deloc.

Tu ce parere ai?  Stii cumva si alte beneficii pe care am uitat sa le precizam?

11 pareri

  1. Eu stiu ca usturoiul trebuie zdrobit sau taiat marunt ca sa-si dezvolte alicina. Eu sant una dintre consumatoarele de usturoi,3-4 catei cruzi pe zi si ma simt deocamdata foarte bine desi sunt hipotensiva.

  2. Risnoveanu Petre

    usturoiul este intradevar foarte bun pentru sanatate.Noi il mai consumam si cu peste prajit si stropit cu zeama de lamiie

  3. Irina,nu ai inteles ,daca nu zdrobesti,tai sau maruntesti usturoiul NU isi dezvolta alicina. deci trebuie maruntit,zdrobit s-au taiat.

  4. nemaipomenit articol,f educativ.toata iarna ii dau copilului 1 catel de usturoi. mai asteptam articole.multumim.

  5. Este adevarat ! Are multe „virtuti” dar…si un „defect” : sporeste pofta de mancare !

  6. Tot n-am inteles cum dispare alicina in momentul zdrobirii sau taierii usturoiului.As ruga autorii articolului sa faca precizarile necesare,pentru a ec=vita orice confuzie.

  7. eu am de citiva ani o alergie nustiu daca usturoiu e bun sami spuna cineva

  8. stie tot poporul ca-i bun, dar voi aratati stiintific la ce-i bun.sa vad o bunicuta daca stie ca are efect benefic contra cosurilor la adolestenti.Bravo prosanatatea, va respect munca.

  9. Felicia Pintilie

    As dori sa stiu de ce dispare alicinul prin taierea sa zdrobirea usturoiului? Cum sa il mincam doar rontait in gura?. Imi place si maninc zdrobit amestecat cu ulei si patrunjel verde.

  10. popovschi nicoleta

    Buna ziua , am si eu o intrebare am o fetita de 8 ani care consuma usturoi in toate modurile si zic eu destul de exagerat pentru varsta ei are efecte negative la varsta ei consumat aproape in fiecare zi mujdei sau rontaitul catelului de usturoi ca pe bomboane ?

  11. Sanatate,ca-i mai buna decat toate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *