Articole interesante:

Tratamente pentru acnee, cosuri

Aparitia cosurilor sau acneea este un pericol. Partea buna este ca nu este ceva ce nu poate fi combatut. Sunt o multime de produse antiacnee. Putem clasifica produsele de ingrijire a pielii in 3 categorii:

– produse generale sau de prevenire a acneei;
– produse specializate pentru acnee, disponibile oricui;
– produse pentru acnee eliberate pe baza unei retete.

Produsele generale pentru acnee sunt produsele folosite ca masura de prevenire. Dintre cosmetice, enumeram demachiantele, lotiunile tonice si alte produse similare care previn acneea. In adevaratul sens al cuvantului, aceste produse anti acnee sunt produse care ar trebui sa faca obligatoriu parte din rutina ta igienica faciala. In orice caz, majoritatea sunt orientate mai mult spre acnee. Acestea lupta impotriva cauzelor acesteia, limitand, de exemplu, producerea de exces de sebum si prevenind astfel infectarea porilor. De fapt, aceste creme previn ingrasarea tenului, cu alte cuvinte a porilor, ceea ce ar duce la dezvoltarea bacteriilor si implicit, a „imperfectiunilor pielii”. Alte produse din aceasta gama sunt exfoliantele. Acestea actioneaza asupra celulelor moarte, indepartandu-le, reducand astfel posibilitatea infundarii porilor si dezvoltarii bacteriilor.

Mai sunt, apoi, si produsele specializate pentru acnee, disponibile in toate farmaciile si plafarurile, fara nevoie de prescriptie. Acestea includ creme cu anumite tipuri de extracte, care usuca extra sebumul din piele. Mai exact, contin combatanti ai bacteriilor, si prin urmare ai acneei. Ar trebui sa incepi cu un produs mai scazut ca concentratie si sa urmaresti felul in care pielea ta raspunde la acesta.

Alte produse prescrise sunt cele pe care ti le va recomanda un dermatolog. Vorbim aici despre uleiuri care pot fi aplicate pe zonele afectate sau antibiotice orale sau orice alt tratament tipic acestei probleme. Dermatologii ar putea de asemenea sugera o procedura mica chirurgicala pentru indepartarea pistulelor. Oricum, nu incerca niciodata sa le indepartezi singur deoarece iti poti face un rau permanent. Iar pentru cicatrici tratamentele nu sunt foarte eficiente, interventii chirurgicale fiind mai dure. Doctorul tau ar trebui sa-ti prescrie un tartament pe baza de hormoni (deoarece si acestia reprezinta o cauza a acneei. Astfel de produse de ingijire a pielii sunt foarte eficiente in unele cazuri.

Prin urmare, cu toate aceste produse de ingrijire, combaterea acneei nu ar trebui sa fie foarte dificila. Depinde doar de cat de dispus esti tu sa te confrunti asa cum trebuie cu aceasta problema delicata!

O parere

  1. La 20 de ani a inceput sa-mi apara aceasta acnee si nu am mai scapat de ea foarte mult timp. Am incercat pastile, creme, mers la doctori, dar nimica. Asa ca dupa ce am inceput sa ma documentez bine am aflat de aceste produse naturale pe baza de ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree de la Thursday Plantation.
    Asa ca am inceput sa folosesc aceste produse naturale, patru produse am folosit zilnic o spuma naturala de spalat pe fata, o lotiune tonica, o crema hidratanta si un gel medicinal anti-acnee si am reusit sa ma vindec foarte eficient cu aceste produse. La mine au functionat le recomand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *