Articole interesante:

Tratament pentru eczema

E bine ca atunci cand observam aparitia unor eruptii ori pete pe suprafata pielii sa cautam sa vedem care ar putea sa fie factorii externi care au contribuit la aparitia unor astfel de pete. Putem elimina diagnosticarea anumitor pete pe suprafata pielii ca fiind de cauze ale unor boli interne in cazul in care am intrat in contact cu substante chimice ori materiale greu suportate de pielea noastra ori am ingerat diferite amestecuri pe care organismul le-ar putea respinge, petele fiind denumite drept eczema de contact.

Eczema este o afectiune a pielii caracterizata prin aparitia leziunilor eritemato-veziculoase, adica a veziculelor pe un fond rosu, pruriginoase, de natura alergica. Au un aspect de placarde rosii, usor umflate, cu mancarimi suparatoare, ulterior acoperite de vezicule. Urmeaza o faza zemuinda, secretiile se pot si infecta, apoi descuamarea.

Cauzele care duc la declansarea acestei boli de piele sunt multiple, dar persoanele care sunt predispuse catre boli de piele sunt, in cea mai mare parte din situatii, cele cu predispozitie ereditara.

Interventia, in cazul eczemelor, trebuie orientata asupra organului bolnav, pentru a-l detoxifia, spre a deriva toxinele catre celelalte cai de eliminare si a trata afectiunea de fond, care de regula este hepato-biliara, intestinala, parazitara, neorogenoendocrinara. Se recurge la identificarea si tratarea eventualelor focare de infectie existente, dentare, amigdaliene, faringiene, rinosinuzale, bronsice, biliare, intestinale, urinare.

Ideal ar fi ca eczemele sa fie tratate cu remedii homeopate, pe principiul efectelor centrifuge.

Arsenicul alb se indica in cazurile cu eczeme nesecretante, uscate, cu scuame care se detaseaza si cad. Leziunile sunt agravate iarna si sunt insotite de prurit si senzatie de fierbinteala, de arsura.

Chelidonium este un remediu indicat la persoane cu eczema localizata pe partea dreapta a corpului si care au afectiuni cronice de ficat ori cai biliare. Pruritul mai poate aparea si in alte zone ale corpului, nu doar la nivelul leziunii, iar zona afectata este dureroasa.

Mezereum este un remediu potrivit mai mult persoanelor bolnave care au leziuni umede, vezicule, cruste albicioase, sub care se gaseste lichid, uneori transformat in puroi, localizate in cele mai multe cazuri in fata ori in pielea capului.

Petroleum este un remediu pentru persoanele afectate cu pielea uscata, fisurata, ruguroasa, dar la nivelul leziunii eczematoase exista o secretie clara care-i mentine in permanenta umiditatea. Boala apare ori este agravata iarna si este localizata cel mai frecvent la nivelul fetei si pe dosul mainilor.

Psorinum este un tratament homeopatic prin care se extrag secretiile leziunilor eczemei, se sterilizeaza si se dizolva in apa sarata medicinala, dupa care, in urma unui proces de distilare complex, poate fi folosit pentru a contracara tipul de eczema intalnit la pacientul respectiv.

Sulful este considerat ca fiind cel mai important remediu al eczemei, avand indicatii bune la bolnavii care au leziuni locale la periferie, pielea este uscata, scuamoasa, mancarimile si aspectul leziunii sunt agravate de caldura si de contactul cu apa. Si acesta este un remediu caruia ii este caracteristica alternanta eruptiei cu alte suferinte, diaree, astm, hemoroizi.

Din natura, ca de obicei, ne putem folosi de unele plante care ne stau la dispozitie.

Astfel, radacina proaspata de brusture se utilizeaza sub forma de tinctura, zece picaturi de trei ori pe zi, iar extern este indicata in cazul eczemei uscate ori suprainfectate. Aplicatiile externe constau din comprese cu decoct din 60 de grame de radacina la un litru de apa.

Scoarta de ulm, se foloseste in aplicatiile externe, 30 de grame de scoarta de ulm maruntita si amestecata cu 100 de grame de ulei de arahide, se fierbe la bain marie timp de circa doua ore dupa care se lasa la racit cateva ore inainte de a se aplica pe eczema.

Radacina de stevie se utilizeaza sub forma de decoct, 20 de grame la un litru de apa, din care se vor consuma trei cani pe zi. Se poate utiliza si ca tinctura obtinuta din macerarea a 100 de grame de radacini intr-un litru de alcool de 90 de grame timp de o luna, se beau cate cinci picaturi in apa, de trei ori pe zi, inainte de mese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *