Articole interesante:
Home > Sanatate (pagina 5)

Sanatate

Socul

Dintre plantele care fac minuni in timpul verii, dar si dupa aceasta perioada daca stim sa ne folosim cum se cuvine de ele, face parte si socul. Socul este o planta care infloreste dupa jumatatea lunii iunie. Este considerata ca fiind adevarata planta miraculoasa inca din perioada medievala, cand pelerinii …

Citeste articolul

Catina

Planta de catina este utilizata inca din perioada medievala pentru tratarea diferitelor boli. Originile acestei plante sunt asiatice, zona in care este inca utilizata in medicina traditionala. Catina, un complex de vitamine Cu un continut urias de vitamina C, de doua ori mai mare decat al maciesului si de zece …

Citeste articolul

Vitamina E

Vitamina E se refera la un grup de compusi liposolubili cu puternice proprietati antioxidante. Un antioxidant este o substanta care reduce daunele oxidative, cauzate de oxigen, aceste daune putand afecta tesuturi, celule si organe. Vitamina E exista in opt izomeri diferiti, patru tocoferoli si patru tocotrienoli. Alfa-tocoferolul se gaseste in …

Citeste articolul

Ciubotica cucului

Daca este luna mai, este luna in care nu trebuie sa uitam de una dintre cele mai folosite plante medicinale: ciubotica cucului. Aceasta planta are un grad foarte ridicat de raspandire in tara noastra, denumirile sub care o vom gasi diferind de la zona la zona (Aglica, Anglicel, Cinci clopotele, …

Citeste articolul

Ceapa

Suntem obisnuiti sa asociem ceapa cu mirosul puternic pe care il are si cu gustul aspru, usturator care completeaza mirosul. Rar se intampla sa ne punem intrebari legate de calitatile curative ale acestei legume. Ceapa este acoperita de sapte straturi (foi de ceapa) sub care se ascund uleiuri eterice, nutrienti, …

Citeste articolul

Merele – sanatate in imediata apropriere

Daca tinem cont de clima si de fructele specifice care se cultiva in tara noastra, vom vedea ca merele sunt unele dintre cele mai cultivate. Deloc interzise si usor de procurat in orice anotimp, merele sunt cele care, potrivit proverbului romanesc, tin medicul la distanta. Studiile recente arata ca consumul regulat …

Citeste articolul

Ciocolata

ciocolata

Un aliment foarte iubit de toata lumea, de la copiii de cativa anisori si pana la batranii care nu au interdictii sa o consume, ciocolata este nu doar o maniera de a ne rasfata, din vreme in vreme, simturile ci si un aliment sanatos. Dar sa vedem despre ce tip …

Citeste articolul

Cure detoxifiante cu sucuri de legume

Exista multe variante de cure detoxifiante pentru organismul nostru, mai ales in perioadele de iarna cand acesta, din pricina lipsei de activitate fizica dar si din pricina tipului de alimentatie usor mai grasa, are mai multa nevoie sa fie ajutat. Din pricina purificarii, in perioada oricarui tip de cura pe …

Citeste articolul

Beneficiile sucurilor de fructe

Daca in urma cu 25 de ani eram nevoiti sa asteptam fiecare anotimp cu fructele si legumele sale de care ne puteam folosi, in prezent supermarketurile, importul, libera circulatie si alte asemenea au facut ca anotimpurile sa nu mai conditioneze existenta pe piata a unui anume produs. Este un lucru …

Citeste articolul

Resveratrol – antioxidantul secret

O noua descoperire in materie de substante care exista in fructe starneste interesul nu doar cercetatorilor ci si oamenilor de rand. Conform celor mai recente descoperiri, fructele si legumele de culoare neagra contin o substanta care poate face minuni. Ce este resveratrolul? Este vorba de un colorant polifenolic numit resveratrol, unul dintre …

Citeste articolul

Vascul, planta medicinala a iernii

Cunoscut mai ales pentru calitatile sale de planta miraculoasa de superstitiosi, aceasta avand capacitatea de a aduce noroc, intalnit in perioada sarbatorilor de iarna atarnata pe la lampi sau praguri, vascul a ramas cunoscut mai mult ca simbol al biruinei vietii asupra mortii decat ca si planta medicinala. Vascul este foarte …

Citeste articolul

Ceaiuri pentru indigestie

Sarbatorile de iarna aduc de fiecare data, pe langa un val de bucurie enorma pentru cei mai multi dintre noi, pe langa cadouri, bucate dintre cele mai gustoase, si probleme la stomac. Mancarurile care, de obicei in perioada de iarna, au tendinta sa fie ceva mai grase, sau in exces, …

Citeste articolul

Ceaiul de pelin – Indicatii si Tratament

Ceaiul de pelin era folosit in trecut pentru a elimina tenii, limbrici şi alte tipuri de paraziti. Era administrat atat oamenilor, cat şi animalelor datorita ajutorului in digestie şi proprietatilor antiinflamatoare. Totusi, in afara de efectul sau in eliminarea parazitilor, ceaiul de pelin are o putere mare asupra simtamintelor şi …

Citeste articolul

Infuzia si ceaiul de menta

In Orientul Mijlociu, India si Europa menta era folosita atat în bucatarie cat si în medicina. Se considera ca proprietatile medicinale ale mentolului fac ca acest ceai sa fie atat de consumat. Ceaiul de menta a fost cunoscut mult timp datorita efectelor sale benefice asupra unui stomac agitat. In plus, …

Citeste articolul

Ienuparul – indicatii si intrebuintari

Ienuparul este o planta care creste in Europa, nordul Asiei, si in anumite parti din nordul Americii de Nord. Boabele de ienupar pot fi de culoare purpurie, albastra sau violeta si se recolteaza toamna devreme. Boabele ienuparului pot fi folosite ca condiment pentru mancaruri. Ceaiul de ienupar este cunoscut in …

Citeste articolul

Ceaiul de musetel – Indicatii si efecte

Musetelul creste in zone populate din intreaga Europa si Asia, America de Nord si Australia. Aceasta planta miraculoasa infloreste la inceputul verii, spre sfarsitul lunii iunie. Musetelul a fost folosit acum mii de ani in Egiptul antic unde a fost laudat pentru proprietatile sale curative. In Europa, a fost folosit …

Citeste articolul

Ceai de muguri / ace de pin

Ceaiul de ace de pin si ceaiul de muguri de pin erau folosit si in secolul al XIX-lea pentru a trata bolile comune deoarece mugurii si acele de pin au un continut foarte ridicat: • de vitamina C (pot depasi si cantitatea unei lamai) • si, de asemenea, vitamina A. …

Citeste articolul

Ceaiul de fructe de padure

Ceaiul de fructe de padure este folosit pentru alintarea papilelor gustative, astfel avand, fireste, si un rol in binedispunerea consumatorului. Acest ceai este delicios fierbinte sau rece in orice moment al zilei. Pentru ceaiul de fructe de padure se folosesc ingrediente precum mure, zmeura, afine, flori de hibiscus si bucati …

Citeste articolul