Articole interesante:
Home > Sanatate (pagina 4)

Sanatate

Uleiul de peste

Uleiul de peste este recunoscut mai ales pentru capacitatile sale de a imbunatatii memoria, dar sa vedem ce alte efecte mai are acesta asupra organismului uman. Uleiul de peste – beneficii pentru organism Uleiul de peste este foarte bogat in Omega 3, acesta fiind recomandat pentru prevenirea bolilor degenerative precum …

Citeste articolul

Alimentele sarate, afumate, murate

Traditia culinara romaneasca pentru perioada iernii nu se deosebeste cu mult de stilul de bucatarie balcanica, are in componenta sa multa carne preparata in diferite moduri, fructe si legume pastrate prin diferite maniere de conservare. Sa vedem cat se pierde prin modurile obisnuite de conservare a alimentelor. Nu este o …

Citeste articolul

Branza

Unul dintre alimentele de baza pentru generatii intregi, avand cerinte de productie foarte stricte, branza este un aliment foarte hranitor si destul de la indemana pentru fiecare. O sursa foarte bogata de calciu si proteine, o sursa importanta si de vitamine B12 (lucru foarte de folos mai ales pentru persoanele …

Citeste articolul

Bananele

Una din gustarile cele mai hranitoare, sanatoase, bananele sunt si ele un cadou facut noua de natura. Desi nu se cultiva in tara noastra, bananele sunt un fruct foarte accesibil tuturor, indiferent de zona de provenienta sau anotimp. Ele sunt in general culese inainte de a se coace, urmand ca …

Citeste articolul

Sarbatori Fericite

Noi, cei care facem parte din echipa acestui site, iti uram tie cititorule, indiferent daca citesti blogul regulat, sau ai ajuns aici din intamplare ,multa sanatate , bucurii si pofta de viata in noul an , altauri de  familie, prieteni, cunoscuti . Iti dorim mai multa putere pentru a-ti indeplini …

Citeste articolul

Sfecla rosie

Sfecla rosie este una dintre legumele care se pot gasi cu usurinta (inclusiv in anotimpul rece de toamna-iarna) si de a carei beneficii va puteti bucura din plin. Sa vedem despre ce beneficii este vorba. In primul rand, sfecla rosie este benefica pentru sanatatea copilului, incepand chiar din perioada intrauterina. …

Citeste articolul

Cafeaua si cofeina

Se tot vorbeste in mass-media despre dependenta de alcool si tutun si despre faptul ca alcoolul si cafeaua au efecte daunatoare asupra organismului nostru. Sa vedem, in cele ce urmeaza, daca cafeaua este benefica sau nu pentru sanatatea ta. In primul rand trebuie sa stii ca nu putem vorbi despre …

Citeste articolul

Ouale

Oul reprezinta un aliment foarte important pentru hrana omului, in mod particular pentru ca este foarte bogat in factori nutritivi de care organismul uman nu se poate dispensa. Se spune despre ou ca este un aliment complet, deoarece contine si vitamine, si minerale. Cel mai cunoscut si frecvent consumat ou, …

Citeste articolul

Lamaile – fructe miracol in sezonul rece

Despre lamai, stim ca sunt fructe benefice, mai ales in anotimpul rece, dar stim, oare, si de ce sunt acestea considerate ca fructe miraculoase? Un fruct foarte acid, sarac in calorii si colesterol, lamaia este foarte bogata in vitamine, in special vitamina C, E, dar si in fier, potasiu, calciu, …

Citeste articolul

Ceaiul de plante – Stiai ca…?

A doua bautura consumata la nivel mondial ca si cantitate, dupa apa, ceaiul este o bautura folosita atat cu rolul de a hidrata, cat si ca pretext pentru socializare sau leac. Traditia spune ca ceaiul a fost descoperit de un imparat chinez, Shen Nung, in urma cu aproximativ cinci mii …

Citeste articolul

Fibrele alimentare

Sfaturile privind dietele sunt foarte variate, ajungand uneori sa intre in contradictie unele cu altele. Orice dieta trebuie sa se potriveasca, in primul rand, cu individul care urmeaza sa o tina. Nu putem tine o dieta cu varza si sfecla rosie, de exemplu, daca noua nu ne plac nicicum aceste …

Citeste articolul

Glucidele – importanta lor in organism

Sursa principala de energie a organismului nostru este reprezentata de glucide. Glucidele se gasesc intr-o cantitate mare in cereale, legume, mai ales in cele bogate in amidon, precum cartofii, mazarea, porumbul, miere, zahar din sfecla de zahar, lapte si derivate, vegetale, ceapa, usturoi, sfecla de zahar, foioase, seminte, tuberculi. Termenul …

Citeste articolul

Curmalele

Doua dintre primele fructe cultivate de om sunt curmalele si smochinele. Sapaturile arheologice din mai multe situri au adus la iveala resturi de palmieri de curmali care dateaza inca din epoca de piatra. Exista studii care au demonstrat ca in zonele in care curmalele sunt utilizate ca alimente de baza, …

Citeste articolul

Efectele benefice ale patrunjelului

Fire de patrunjel

Planta despre care se credea ca uneste lumea celor vii cu lumea celor morti, patrunjelul, atat de la indemana noastra, intra in categoria miracolelor create de natura. Dacii il utilizau ca elixir al frumusetii, grecii il utilizau pentru inlesnirea comunicarii cu persoanele defuncte, dar si pentru a elimina de moarte, …

Citeste articolul

Rolul apei in organism

Este impropriu sa calificam apa drept aliment, dar din tot aportul exogen, cel mai semnificativ este cel al cantitatii de apa. Zilnic patrund in organism cca 2500ml de apa, adica 3% din intreaga greutate a corpului si cca 4% din cantitatea totala de apa ce intra in structura unei persoane …

Citeste articolul

Regimul alimentar in diabetul zaharat

Pentru a putea vorbi despre regimul alimentar recomandat in cazul diabetului zaharat, trebuie mai intai sa spunem cateva cuvinte despre aceasta boala. Ce este diabetul? Diabetul este o boala cu evolutie cronica, care apare din pricina unui deficit mai mare sau total de insulina. Insulina este un hormon pe care …

Citeste articolul

Abuzul de sare in alimentatie

Nu putem vorbi despre excesul de sare in alimentatie fara a-l asocia cu hipertensiunea arteriala, boala care afecteaza in prezent peste 20% din populatia adulta. Asocierea dintre acestea nu este una recenta, medicina traditionala chineza facand-o inca de acum 2000 de ani. S-a constatat ca populatiile care nu consuma sare …

Citeste articolul

Arnica, un antibiotic natural

Odata cu drumetiile montane, la inaltimi de peste 1100 m, apare si posibilitatea de a intalni si culege plante dintre cele mai pretioase.   Ce este arnica? Arnica este o planta care creste la inaltime, avand o floare galbena asemanatoare cu floarea-soarelui. Este o planta pentru care merita sa facem …

Citeste articolul