Articole interesante:
Home > Sanatate (pagina 3)

Sanatate

Ceaiul de cicoare

Ceai de cicoare

Cunoscuta sub denumirea stiintifica de Cichorium intybus, cicoarea este utilizata inca din vechime pentru tratarea unor afectiuni diverse. Spre exemplu, ceaiul de cicoare era utilizat in problemele digestive, cele de ficat sau in cazul racelii. Frumoasa si zvelta planta isi are originea in Asia si Africa si a fost cultivata …

Citeste articolul

Sucul de sfecla rosie

Suc de sfecla rosie

Suntem obisnuiti sa ni se spuna sa introducem in alimentatie cat mai multe fructe si legume. O simpla enumerare a beneficiilor asupra sanatatii si mentinerii acesteia ar trebui sa ne convinga. Mai putin cunoscut si popularizat este faptul ca sucul obtinut din legume si fructe este mult mai eficient decat …

Citeste articolul

Cerealele integrale

Produse din cereale integrale

Cerealele integrale sunt boabele de cereale care contin germeni de cereale, endosperm, si tarate, in contrast cu cerealele rafinate, care pastreaza numai endospermul. Cerealele integrale se compun din cariopsa intacta, crapata sau sub forma de fulgi, ale caror componente anatomice principale – endosperm cu amidon, germeni si tarate – exista in …

Citeste articolul

Alimente care combat ingrasarea

Alimente care combat ingrasarea

Excesele pe care le facem in comportamentul nostru alimentar se vad inevitabil. Stratul de tesut adipos (depus in diversele zone ale corpului nostru) se va dovedi inestetic si, indiferent de sex sau varsta, aparitia lui nu ne va face placere. In al doilea rand, nu vor intarzia sa isi faca …

Citeste articolul

Totul despre Omega 3

Sursa de omega 3

Omega 3 este un acid gras care, spre deosebire de multi alti acizi esentiali (pe care medici ne sfatuiesc sa ii evitam in alimentatia noastra zilnica), are nenumarate beneficii pentru sanatatea noastra. Este asadar “o grasime buna”. Deoarece nu poate fi produs de organismul uman, acest tip de acid este …

Citeste articolul

Indulcitorii artificiali dauneaza grav sanatatii

Zahar cubulete

Doresti sa-ti pastrezi sanatatea si tocmai de aceea ai decis sa inlaturi din alimentatia ta acele mancaruri si bauturi pe care le consumai inainte, inlocuindu-le cu alte tipuri de alimente, naturale, fara zahar, fara aditivi. Printre ele, un inlocuitor alimentar des folosit este indulcitorul artificial. Acest fapt este de inteles, …

Citeste articolul

Papadia: uz intern si extern

Papadie inflorita

(Cititi partea I a articolului: Papadia – Proprietari terapeutice) Pentru a intelege importanta si beneficiile terapeutice ale tulpinelor si florilor de papadie, iata o lista de produse si preparate din papadie, folosite atat intern (combaterea diverselor boli, afectiuni ale organelor interne, etc), cat si extern (pentru afectiuni dermatologice, rani, reumatism, …

Citeste articolul

Papadia: proprietati terapeutice

Floare de papadie

Pe plan mondial, papadia (denumire latina = Taraxacum) este foarte raspandita in Europa (Bulgaria, Romania, tarile din fosta Iugoslavie, Ungaria, Polonia), in Asia (India, China, Iran) si America de Nord. Exista si culturi intinse in Germania si Franta, pentru consumul alimentar si in scopuri medicinale. Papadia se numeste in limbaj …

Citeste articolul

Secretele cafelei

Boabe de cafea

Cum altfel te poti trezi dimineata daca nu savurand o ceasca plina de cafea fierbinte si frumos mirositoare? Cafeaua contine peste o mie de substante, unele dintre ele avand proprietati antioxidante si antimutagene, pentru multe persoane aceasta fiind chiar sursa numarul unu de antioxidanti. Deocamdata nu se cunosc exact toate …

Citeste articolul

Pepenele galben

Felii de pepene galben

Originar din Asia tropicala, pepenele galben este o alegere inspirata deoarece este dulce, suculent, aromat si are in compozitie foarte multe vitamine, minerale si antioxidanti, ale caror efecte terapeutice le vei simti imediat. Persoanele cu un apetit mare pot manca pana la un kilogram de pepene la inceputul zilei si …

Citeste articolul

Pepenele rosu: un fruct miraculos

Bucati de pepene rosu

Pepenele rosu este unul dintre fructele cele mai bogate nutritional și mai la îndemana. Este cunoscut pentru calitatile sale medicinale care pot usura simptomele unor afectiuni precum astmul, arteroscleroza, diabetul, cancerul de colon, artrita. Pepenele mai este recunoscut pentru bariera impotriva radicalilor liberi, responsabili de ingrosarea vaselor de sange și …

Citeste articolul

Castravetii – Beneficii pentru sanatate si frumusete

Felii de castraveti

Castravetele este o leguma racoritoare si cu gust inviorator. Castravetele este alcatuit in proportie de 96,5% din apa, are foarte putine calorii (un kilogram de castraveti are o consistenta mai mica decat o felie de cascaval), nu contine nici un fel de grasimi, si doar o cantitate infima de substante …

Citeste articolul

Rosiile: Avantaje si beneficii

Rosiile reprezinta o sursa de antioxidanti valorosi, de fibre, de vitamine şi de minerale. Au un conţinut mic de grăsimi şi aduc organismului foarte putine calorii (18 calorii la 100 g). Toate aceste calitati le fac ideale pentru consumul frecvent, daca sunt de calitate. Rosia ocupa locul doi, dupa cartof, …

Citeste articolul

Levantica (Lavanda)

Lavanda este o planta aromatica cunoscuta si utilizata inca din perioada antica. Egiptenii foloseau levantica pentru a pregati masti faciale si alte cosmetice, dar si pentru a imbalsama trupurile faraonilor si oamenilor bogati. Grecii si, mai tarziu, romanii au inteles beneficiile acestei plante, folosind-o ca medicament, ulei de masaj si …

Citeste articolul

Spanacul

Spanacul (lat. Spinacia oleracea) a fost introdus in Andaluzia de catre arabi, putin inainte de anul 1000 (d.H). Medicii au apreciat spanacul de-a lungul secolelor, inainte ca aceasta leguma sa cunoasca o promovare mondiala. O cantitate de 100 de grame de spanac contine: 2% proteine; 0,7% grasimi; 2,9% carbohidrati; 0,6% fibre; 1,7% …

Citeste articolul

Urzicile – partea III

Partea III – Urzicile, tratament pentru infertilitate Infertilitatea este una dintre afectiunile care pot fi tratate in mod natural cu urzica, in special la femei. Asadar daca doriti sa concepeti un copil mai repede, puteti incepe o terapie naturista cu urzica cu aproximativ trei luni inainte de momentul ales pentru …

Citeste articolul

Urzica – aliment miraculos

Partea II – Urzica, aliment miraculos Am putea spune ca urzica “se gaseste pe toate drumurile“. La sate, oamenii o culeg de pe marginea drumului si o folosesc in prepararea diverselor mancaruri si bauturi. Cea mai usoara preparare a plantei este ceaiul de urzica. Acesta este consumat ca atare si …

Citeste articolul

Urzica, planta medicament

Partea I – Urzica, planta medicament Urzica este una dintre plantele pe care le regasim in stare proaspata cu precadere primavara, dar este recoltata incepand cu luna mai pana la sfarsitul toamnei, avand multiple beneficii pentru sanatatea umana. Originea si raspandirea urzicilor Urzica (Urtica dioica) este o specie de planta …

Citeste articolul