Articole interesante:

Legume-Fructe

Ceapa

Suntem obisnuiti sa asociem ceapa cu mirosul puternic pe care il are si cu gustul aspru, usturator care completeaza mirosul. Rar se intampla sa ne punem intrebari legate de calitatile curative ale acestei legume. Ceapa este acoperita de sapte straturi (foi de ceapa) sub care se ascund uleiuri eterice, nutrienti, …

Citeste articolul

Merele – sanatate in imediata apropriere

Daca tinem cont de clima si de fructele specifice care se cultiva in tara noastra, vom vedea ca merele sunt unele dintre cele mai cultivate. Deloc interzise si usor de procurat in orice anotimp, merele sunt cele care, potrivit proverbului romanesc, tin medicul la distanta. Studiile recente arata ca consumul regulat …

Citeste articolul

Cure detoxifiante cu sucuri de legume

Exista multe variante de cure detoxifiante pentru organismul nostru, mai ales in perioadele de iarna cand acesta, din pricina lipsei de activitate fizica dar si din pricina tipului de alimentatie usor mai grasa, are mai multa nevoie sa fie ajutat. Din pricina purificarii, in perioada oricarui tip de cura pe …

Citeste articolul

Beneficiile sucurilor de fructe

Daca in urma cu 25 de ani eram nevoiti sa asteptam fiecare anotimp cu fructele si legumele sale de care ne puteam folosi, in prezent supermarketurile, importul, libera circulatie si alte asemenea au facut ca anotimpurile sa nu mai conditioneze existenta pe piata a unui anume produs. Este un lucru …

Citeste articolul

Proprietatile legumei broccoli

Ca majoritatea legumelor miraculoase, broccoli a fost apreciat inca din antichitate. Dupa cum ne putem da seama, este inrudita cu varza si conopida, avand acelasi gust dulce caracteristic. Din vitaminele pe care le contine, cele mai demne de mentionat sunt vitamina A si C, broccoli fiind o sursa excelenta pentru …

Citeste articolul

Fructele de padure

Fiecare gama de fructe are anumite proprietati specifice. Ne putem referi astfel si la fructele de sezon, si mai detaliat de atat, la fructele de padure. Cui nu-i plac aceste fructe de padure? Si partea buna, este ca chiar ai de unde alege. Fie ca vorbim de afine, mure, zmeura, …

Citeste articolul

Afinele

Despre afine, unii botanisti sustin ca ar fi niste fructe preistorice, consumate cu multe secole inainte erei noastre. Ce face deci aceaste fructe atat de recomandate chiar si in zilele noastre, dupa atatea secole? In primul rand afinele sunt foarte bogate in vitamine, in special in vitamina P. Vitaminele A …

Citeste articolul

Ananasul – un fruct sanatos

Ananasul a fost considerat timp de secole un fruct pretios, sanatos si benefic. In orice cure de slabire sau diete recomandate, oamenii au stiut sa-i aprecieze proprietatile, fie ca il consumau pentru gustul sau, fie stiind cat de bun este pentru sanatate. In ziua de azi este un fruct destul …

Citeste articolul

Fructele confiate

Stim cu totii ca in ziua de azi exista cateva metode care ne permit sa pastram alimentele pe o perioada lunga de timp, si asta prin conservare. Fie ca vorbim despre coservatul la congelator, la conserva sau cel cu sare, majoritatea pastreaza in jur de 50% din nutrientii continuti. Un …

Citeste articolul

Varza – o leguma foarte sanatoasa

Varza este o leguma foarte sanatoasa de care ne putem bucura cu totii din plin. Ceea ce este de apreciat este ca in foarte multe meniuri se gaseste salata de varza, produs natural, foarte sanatos si apreciat de organismul uman. In general insa noi facem greseala de a gati tot ceea ce …

Citeste articolul

Usturoiul

Gustul specific al usturoiului imparte fara sa vrea oamenii in doua categorii. Ce e ciudat este ca nu exista persoane neutre, ci cele care fie iubesc usturoiul, fie il urasc. Insa sunt convinsa ca chiar si persoanele care nu agreeaza ideea de usturoi (gust sau miros) stiu ca au multe …

Citeste articolul

Nucile – benefice pentru slabire

Tuturor ne e frica de grasime, sau mai bine spus, tuturor ne dauneaza grasimile, indiferent de varsta sau sex. Din acest motiv, exista anumite prejudecati impotriva alunelor, nucilor si semintelor de orice gen. Problema este ca acestea sunt daunatoare, insa doar de la un anumit punct. In general, se recomanda …

Citeste articolul

Ce nu stii despre morcovi

Cred ca tuturor ne-au dat mamele noastre sa mancam morcovi cruzi cand eram mici. Era intr-adevar o gustare de care organismul nostru se bucura din plin iar ele stiau asta. Morcovii contin vitaminele A, B, C, K, acid folic, saruri minerale si fier, calciu, fosfor, caroten, magneziu, potasiu, sodiu si …

Citeste articolul

Ce ar trebui sa stim despre cacao?

Cacaoa nu este doar un ingredient alimentar care sa ofere gust si culoare bauturilor si dulciurilor noastre. Este un izvor de sanatate de care ar trebui sa invatam sa profitam cat mai mult posibil. In primul rand, cacao ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare si a unor boli mortale, cum ar …

Citeste articolul

Caisele – beneficii pentru sanatatea ta

Caise

Cu totii stim cat de bune pot fi caisele. Insa, de obicei, ne bazam doar pe gustul acestora pentru o asemenea afirmatie, fara a lua in calcul  si alte aspecte. Ei bine, caisele au foarte multe de oferit pe langa aroma lor delicioasa. In primul rand, acestea sunt o sursa …

Citeste articolul

De ce este bine sa consumam piersici?

Stim cu totii ca fiecare anotimp inseamna sezonul anumitor tipuri de fructe. Majoritatea oamenilor au grija sa respecte fiecare fruct la timpul lor. Toate fructele au proprietati proprii, benefice organismului uman si demne de a fi luate in considerare. Sa vedem insa ce ne aduc piersicile in meniul nostru alimentar. …

Citeste articolul

Pepenele rosu

Cui nu-i place pepenele rosu? Cu totii asteptam cu dor si drag sezonul lor, fara macar a sti cat de buni sunt acestia pentru sanatatea noastra. Gustul lor aromat nu este deci singurul avantaj pe care aceste fructe le pot avea. Dupa cum se observa, continutul acestora este de cam …

Citeste articolul

Vinetele

Doua vinete

Desi nu pare, „solanum melongena”, cunoscuta de toti sub denumirea de vinete, este o planta din genul „solanum”, din care fac parte cartofii si rosiile. Istoricul Pliniu cel Batran a facut referire la aceste plante, denumindu-le „plante ale soarelui”. Vinetele au fost cultivate in sudul si estul Asiei inca din …

Citeste articolul