Suplimentele cu multivitamine – Avantaje

Majoritatea oamenilor nu au o dieta suficient de echilibrata care sa le asigure toate vitaminele de care au nevoie ceea ce a dus la o crestere a suplimentelor de multi vitamine pe piata. Fiind cererea mare si oferta a devenit pe masura.

Suplimentele de multi-vitamine sunt valabile in diferite forme, incluzand tablete, capsule de ulei si chiar lichide. Bineinteles, cel mai evident avantaj al luarii acestor tipuri de suplimente este convenienta. Este mult mai usor pentru cineva sa ia o doza din aceste suplimente care contin toate vitaminele necesare decat sa le ia pe fiecare individual. Aceasta se intampla mai ales in cazul copiilor deoarece este destul de complicat pentru ei sa ia multe doze de vitamine diferite in timp ce o singura doza de multi-vitamine este mult mai la indemna. Bineinteles, un supliment lichid de multi-vitamine este cea mai potrivita forma pentru copii insa este la fel de folositoare si pentru adultii carora le este greu sa ia tablete.

Cresterea ofertei de suplimente multi-vitamine a dus la o varietate foarte mare de branduri dar si la forma actuala de suplimente multi-vitamine. Numele acestor suplimente ar putea fi putin ametitor iar multi oameni chiar nu stiu la care sa apeleze. Pentru a lua o hotarare mai usor, acum sunt foarte multe tipuri de suplimente special concepute pentru nevoi individuale.

De exemplu, sunt suplimente de multi-vitamine recomandate copiilor. Aceste suplimente de multi vitamine contin nutrientii necesari copiilor pentru a creste si a se dezvolta in mod adecvat. Femeile insarcinate au o anumita nevoie de anumite vitamine pentru a se asigura ca fatul le primeste. Pe masura ce imbatranim avem nevoie si de diferiti nutrienti iar suplimentele de multi-vitamine pentru adulti sunt foarte populare.

Este important sa te gandesti bine la doza zilnica recomandata pentru a nu lua prea multe vitamine. Sunt unele vitamine care pot deveni toxice daca sunt consumate intr-o cantitate prea mare iar acest lucru se poate intampla foarte usor cu aceste suplimente de multi-vitamine.

Prospectul actualului procent recomandat zilnic pentru fiecare vitamina dintr-un supliment de multi-vitamine ar trebui sa fie clar specificat si trebuie citit inainte de a fi luat. Intotdeauna consulta-te cu un medic inainte sa iei un supliment de multi vitamine daca ai vreun dubiu in ceea ce priveste continutul.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *