Articole interesante:

Dieta South Beach VS Dieta Atkins

In ultimii 5 ani tot auzim de acest nou stil de viata. Multi oameni au slabit urmarind programele bazate pe aceste teorii ale lui Atkins sau dieta de slabire South Beach. Aceste diete au devenit atat de populare incat nu te poti duce la un supermarket fara sa vezi alimente speciale pentru ele. Dar cum iti poti da seama care dintre ele este buna pentru tine? Desi sunt asemanatoare, exista multe dieferente intre cele doua diete, mai ales cand vorbim de sanatate.

Pentru incepatori, ambele diete consista in 3 faze. Prima etapa de introducere este prea stricta pentru a dura mai mult de 2 saptamani. Deoarece majoritatea carbohidratilor sunt interzisi in aceasta perioada vei slabi intr-un mod foarte alert. Datorita acestei slabiri semnificative este posibil sa vrei sa prelungesti aceasta perioada introductiva (lucru nesanatos si prin urmare nerecomandat).

Insa dupa ce termini aceasta etapa, atat Atkins cat si South Beach au o a doua etapa care va incepe sa reintroduca carbohidratii in viata ta. Aceasta etapa se presupune ca trebuie sa o urmezi pana ajungi la greutatea dorita. Ultima etapa este o etapa de mentinere, promovata odata ce ti-ai atins scopul initial de slabire.

Ambele diete considera ca exista carbohidrati rai si carbohidrati buni. Dieta South Beach tinde sa evidentieze acest aspect mai mult decat dieta Atkins. In orice caz, ambele diete sunt impotriva carbohidratilor rafinati cum ar fi faina alba sau zaharul. Din acest punct incep diferentele, Atkins avand un anumit standard in care poti reintroduce anumiti carbohidrati in functie de indexul lor glicemic (spre deosebire de South Beach care se foloseste de indexul glicemic doar pentru a sublinia care este bun si care nu).

Deoarece vorbim de diferentele dintre cele doua diete, o diferenta majora este reprezentata de grasimi. Daca nu poti trai fara unt, atunci dieta South Beach nu este pentru tine, din moment ce interzice untul. Poti avea insa ulei de masline (in timp ce la Atkins poti avea unt insa nu poti consuma ulei de porumb).

De asemenea, lista alimentelor acceptate, mai ales in stadiul initial al dietei, poate fi usor diferita. Un mic dejun tipic pentru dieta Atkins ar putea fi oua si  slanina sau oua si carnati, in timp ce la South Beach va fi o omleta cu spanac, slanina sau carnati din curcan. Totodata, Atkins nu permite consumarea fructelor in stadiul initial (in timp ce South Beach da).

Ambele diete de slabire au acelasi scop, si anume de a ajuta oamenii sa slabeasca si sa fie mai sanatosi. Ambele diete de slabit dau de cele mai multe ori rezultate, insa probabil ca doar una dintre ele ti se va parea mai accesibila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *