Resveratrol – antioxidantul secret

O noua descoperire in materie de substante care exista in fructe starneste interesul nu doar cercetatorilor ci si oamenilor de rand. Conform celor mai recente descoperiri, fructele si legumele de culoare neagra contin o substanta care poate face minuni.

Ce este resveratrolul?

Este vorba de un colorant polifenolic numit resveratrol, unul dintre cei mai puternici factori antioxidanti. Si nu e de mirare ca, de cele mai multe ori, termenul de anti-oxidant este gandit in acelasi context cu cel de anti-cancer. Dar ne duce cu gandul si la efectul redus de imbatranire, la antiinflamatoare.

Resveratrolul, substanta magica, cum o numesc unii cercetatori, se poate gasi, in primul rand, in fructele de culoare neagra, din care amintim strugurii negri, dudele negre, merele violet, prunele inchise la culoare, lintea neagra, fasolea neagra, ciresele negre, coacazele negre, afinele, varza rosie, fragii, alunele, varza de Bruxelles, corcodusele negre, ceapa rosie, samburii de struguri negri. Dintre fructele si legumele amintite exista si unele care nu au culoarea neagra, dar contin o cantitate semnificativa de resveratrol.

Se pare ca cea mai mare cantitate de resveratrol se gaseste pe pielita de strugure, aproape dublu fata de oricare alt produs.

Dar ce efecte poate provoca aceasta substanta atat de deosebita?

In primul rand are un efect de distrugere tumorala directa, actionand impotriva oricarui tip de localizare tumorala, in special asupra celor hormono-dependente (san, uter, ovar, testicul, postata, ficat, stomac) si a melanomului malign, aceasta din urma fiind cea mai periculoasa localizare canceroasa a pielii si una dintre primele trei localizari tumorale ca agresivitate.

Mai precis, aceasta substanta gasita in mod particular in fructele de culoare neagra blocheaza formarea vaselor de sange in jurul tumorii dar si metastaza celuleor maligne.Este o actiune pe care o mai pot avea asupra corpului doar genistenia, daidzania din soia, acidul alfalinoleic din uleiul de in si sulforafanul din crucifere.

Acest antioxidant mai are si capacitatea de a creste durata si calitatea vietii, are efect de potentator pentru toate mineralele si vitaminele cu care intre in contact, este un bun vasodilator arterial, se opune expansiunii fibroase a cicatricei post-infarct miocardic.De asemenea se pare ca are si efect antisida, antivirale, antialergic, antibacterian, antiinflamator.

Resveratrolul are si efect de protectie impotriva bolii Alzheimer, este unul dintre cei mai puternici fixatori de calciu din oase prevenind osteoporoza, confera protectie vasculara foarte puternica, ajuta la regularea ciclului menstrual, confera protectie impotriva cancerului de san si colon, protejeaza celulele nervoase impotriva stresului marindu-le durata de viata, creste eliminarea renala a acidului uric.

Se mai poate utiliza ca mijloc de procurare a antioxidantilor pentru organism si sucul de varza rosie la care se poate adauga suc de morcovi pentru a da un gust mai placut.

Consumarea fructelor si a legumelor bogate in resveratrol este indicata nu doar persoanelor care deja sufera de cancer, ci si ca maniera de prevenire a declansarii acestei boli atat de crude si care face inca foarte multe victime nu doar pe teritoriul tarii noastre.

Similar Posts

One Comment

  1. buna ziua . eu doar as dori sa aflu daca sotul meu care are 3 by pass poate sa ia RESVERATROL..??? va multumesc anticipat .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *