Articole interesante:

Obezitatea la copii – Remedii

Pana nu demult, exista mitul conform caruia copiii mai dolofani erau mai sanatosi, avand o predispozitie mai scazuta spre boli sau infectii. Insa timpurile s-au schimbat, la fel ca si mediul si mentalitatea. In ultima vreme s-a semnalat o crestere alarmanta a obezitatii infantile. Care sunt motivele care duc la aceasta crestere?

In primul rand, intotdeauna va fi pe lista lipsa informatiilor, sau informatiile eronate. Daca in familie exista cazuri de obezitate infantile, atunci lupta trebuie inceputa cat mai devreme, fiind pana la urma un fel de a educa.

In al doilea rand, putini pot spune ca au intr-adevar o rutina in ceea ce priveste alimentatia. Este bine ca un copil sa fie invatat de mic sa respecte un orar al meselor, mancand moderat. Daca el reuseste sa respecte acest aspect isi va forma un obicei bun de care cu greu se va dezobisnui.

O greseala frecventa pe care o fac unii adulti este fortarea unui copil de a manca tot la o masa. Nu cred ca este cineva care sa nu fi trecut prin asta, nu? Dar, nu uita, este foarte important ca un copil sa constientizeze cand este satul si sa se poata opri acolo! Din punct de vedere psihologic, in urma unui astfel de impact asupra psihicului infantil, acesta se va obisnui sa manance cantitati foarte mari, saturandu-se mult mai greu.

Ca si in cazul oamenilor mari, si la copii intervine problema fast foodurilor, a sucului si a dulciurilor. Nu sunt sanatoase, vor duce doar la cateva kilograme bune in plus si la probleme de sanatate majore. Invatati copilul de mic sa bea apa plata si sa manance corect. Controlandu-i periodic greutatea, poti evita multe probleme pe viitor.

Daca in cazul adultilor se pune problema unei vieti sedentare prin munca la birou si odihna acasa, ei bine, se pare ca in ziua de azi si copilul duce o viata la fel de sedentara. S-au dus zilele in care copiii alergau in jurul blocului jucandu-se. Azi toata lumea are calculator, si nimic nu egaleaza un joc pe calculator pentru acesta. Ei bine, lucrurile nu trebuie sa stea asa. Incurajeaza-ti copilul sa se antreneze in diferite exercitii fizice. Nu numai ca astfel va arde grasimi insa il vor invata de mic sa aiba o viata activa si sanatoasa.

Oricum ai dori sa abordezi aspectele enumerate mai sus in fata copilului tau, nu folosi tachinari. Cuvintele ranesc chiar si un om mare, cu atat mai mult un copil cu probleme. Nu vei face decat sa-l rusinezi si sa se inchida in el, devenind complexat. Refugiul sau? Mancarea, bineinteles. Ai grija de copilul tau asa cum trebuie, si iti va multumi mai tarziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.