Articole interesante:

Remedii pentru nasul infundat

Problema nasului infundat este asociata, in general, cu temperaturile scazute, dar nu este singura perioada in care aceasta problema se manifesta. Uneori poate aparea de la un simplu vant mai puternic, alteori de la schimbarile bruste de temperatura, alteori este, intra-adevar, un efect secundar al scaderii temperaturii in termometre.

In sezonul rece se cauta de fiecare data noi solutii pentru a tine la distanta disconfortul adus de raceli sau alte boli care il insotesc.

Se apeleaza la medicina naturista si din pricina faptului ca nu este insotita de efecte secundare, organismul recunoscand si adaptandu-se usor la tot ce este natural.

Eucaliptul este o adevarata comoara in cazul problemelor legate de infundarea nasului, baile sau inhalatiile cu eucalipt fiind, inca din vremuri imemoriale, utilizate si verificate ca bun procedeu de a desfunda nasul problematic. In cazul in care nasul este foarte infundat, acest tratament poate fi utilizat si de pana la cinci ori pe zi, cu singura precautie de a nu iesi din casa imediat dupa procedura.

Se pot adauga cateva picaturi de ulei la baie, in apa fierbinte sau intr-o cantitate mai mica de apa, deasupra careia se inhaleaza, avand capul acoperit cu un prosop. Decongestioneaza foarte rapid caile respiratorii fluidizand secretiile. Acesta mai are si calitatea de remediu impotriva infectiilor aparute la nivelul nasului in timpul racelilor.

Mai sunt si o serie de plante care au acelasi efect curativ asupra problemelor de la nivelul nasului.

Astfel, amintim de aloe vera, usturoi, ghimbir, lemn dulce, ardei rosu, angelica.

Proprietatile antiseptice si antibiotice pe care le are planta de aloe vera o transforma intr-un leac foarte bun in tratarea problemelor nasului. Sucul ei poate fi indulcit cu miere si se consuma de trei ori pe zi, actiunea fiind una imediata.

Pentru sezonul rece se recomanda carceii si ardeiul iute avand efect de dezinfectant si energizant in problemele racelii si a nasului infundat. Sunt plante utilizate de chinezi si ca forma de protectie impotriva aparitiei acestor boli ale sezonului rece.

Angelica, usturoiul, ghimbirul sunt plante foarte puternice, cu efecte antivirale si de sedativ. Elibereaza imediat caile respiratorii. Se pot folosi fie in mancare, fie sub form ade ceaiuri. Actiunea este sigura.

Lemnul dulce este utilizat doar impotriva tratarii problemelor respiratoriisi ca remediu impotriva racelilor, avand proprietati expectorante si calitatea de a stimula secretia mucoasei nazale.

Un alt leac usor de preparat si utilizat este amestecul de sare cu apa fiarta care se va pulveriza in nari inainte de culcare. Problema nasului infundat va disparea ca prin minune. Este bine sa nu facem exces de acest tip de tratare a nasului infundat, deoarece sarea poate lasa usturimi si iritatii la nivelul narilor.

Inhalatiile cu ceai de musetel au efect benefic asupra nasului, dezinfectandu-l si calmand durerile care pot aparea la nivelul narilor. Este recunoscut pentru calitatile sale de antiseptic, anestezic, dezinfectant, antiinflamator, bactereostatic.Se va adauga o lingura de planta la 250 ml de apa clocotita, se va fierbe cinci minute si , cu capul acoperit cu un prosop, se vor inhala aburii emanati.

2 pareri

  1. LA MULTI ANI! Sa aveti un an plin de realizari!
    Multumim,pentru informatiile pe care le dati. Sint benefice, chiar daca, doar le trecem in revista si stim de ele.
    Acest articol a venit la tanc,cum s-ar zice. Am un nepotel de 6 ani care mereu are nasul infundat. Citind articolul mi-am dat seama ca face asta la schimbarile de temperatura. Am cumparat tinctura de eucalipt si acum, avem remediul. Multumesc, inca o data si succes in continuare.

  2. Ar trebui si cimbru sa fie la loc de frunte in tratarea gripei racelilor nasului infundat.O mana buna de cimbru in 2 litri de apa se fierbe cc 6 minute cu capac. Se face inhalatie ,culcat cu fata in jos deasupra unui lighiian la marginea patului capul sa fie bine acoperit cu un prosop mare ori cearceaf,inainte de culcare-a doua zi esti ,,flacau,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *