Articole interesante:

Rasul, o posibila cura de slabire?

Terapia prin ras – De ce rasul slabeste?

Lumea are nevoie de glume, de situatii amuzante pentru a rade. Insa daca am fi cu totii constienti de efectele benefice ale rasului, poate am cauta mai des motive ca sa radem.

Exista un anumit hormon al fericirii care se elibereaza in corp in momentul in care radem. Acest hormon ne imbunatateste starea de spirit, aduce buna dispozitie indepartand in acelasi timp sentimentele negative. Astfel putem indeparta si o buna parte din stres si implicit starile de deprimare ce duc atat de usor la depresii.

Putem face astfel o terapie zilnica prin ras. Tot in acest fel ne imbunatatim si sistemul imunitar. Statistic vorbind, s-a demonstrat ca copiii care rad mai des au o situatie scoalara mai buna decat cei seriosi majoritatea timpului. De asemenea, acestia ajung la o dezvoltare afectiva si mentala mai rapid decat semenii lor, care prefera sa ramana seriosi de mici.

Poti incerca sa faci un mic experiment. Trezeste-te cu zambetul pe buze (indiferent de ora la care a trebuit sa faci asta, indiferent de cat de buna e sau nu cafeaua de dimineata, in fine, indiferent de orice alt aspect minor care ti-ar putea strica micile strategii pentru a incepe ziua cu bine). Prin acel zambet te vei incarca cu energie pozitiva iar optimismul va veni de la sine. Cu totii stim cat de mult poate face viziunea de-a vedea lucrurile asupra psihicului uman. Te trezesti prost, ai impresia ca toata ziua iti va merge prost. Insa acestea sunt aspecte la care poti lucra! Zambeste, si vei vedea cum vei fi mai relaxat la grijile cotidiene!

Dupa cum vazusem ulterior, rasul ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar. Insa acesta ajuta si la indepartarea durerilor si uneori chiar a bolilor! Endorfinele, sau hormonii fericirii, au o actiune euforizanta asupra noastra, astfel ca durerea va parea diminuata. Practic, rasul lucreaza exact ca un calmant. Diferenta? Fara efecte secundare, fara dependenta de pastile, 100% natural si sanatos! Mai mult de atat, va stimula celulele cu activitati antibacteriene, antivirale si nu numai.

Nu degeaba exista de ceva timp terapii comune prin ras. Si ceea ce este interesant este ca nu trebuie neaparat sa auzi glume ca sa razi! Este pur si simplu un exercitiu ca oricare altul, ce necesita putina munca, putina dispozitie si care aduce cu sine un arsenal de efecte benefice! Poti incepe cu un ras fortat si vei vedea cum timpul le rezolva pe toate.

Cred ca am auzit cu totii la un moment dat ca rasul ingrasa. Ei bine, este un mare mit, o idee falsa. Dimpotriva, acesta ne ajuta sa ardem caloriile. Ce-i drept e nevoie de mult timp insa rezultatele pot dovedi acest lucru. Daca vei rade timp de 15 minute zilnic, intr-un an vei putea pierde 2 kilograme! Normal ca nu e mult: rasul nu e vreo dieta sau vreun exercitiu fizic benefic musculaturii. Insa e un atu pe care il poti folosi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.