Radacina de ghimbir
Sau poate mai cunoscut, sub numele de ginger. Si asta deoarece este importata, iar sosurile pastreaza numele de ginger in locul celui de ghimbir. Radacina de ghimbir este extrem de aromata amintind de prajiturile din copilarie. Gustul sau este foarte placut, fiind foarte puternic si iute. Cu toate acestea, este mult mai mult la aceasta planta ce ne poate folosi.
Are un continut foarte bogat de fibre, fiind ideale pentru digestie. Spre deosebire de alte pastile folosite in acest scop, ghimbirul nu are efecte secundare nici daca este utilizat pe termen lung. Orezul cu ghimbir ajuta la evitarea balonarilor. Mai mult de atat, calmeaza si durerile de stomac.
Gustul sau alunga starile de greata daca este tinut sub limba timp de cateva momente. Starile de lesin si de ameteala sunt si ele alungate, efectul fiind acelasi ca cel al sarurilor folosite in evul mediu.
Spre deosebire de alte condimente, radacina de ghimbir poate fi folosita la absolut orice tip de mancare. Fie ca vorbim de dulciuri, fie ca vorbim de fripturi, aceasta se adapteaza foarte usor. Poate fi adaugat chiar si la ceai.
Asiaticii foloseau aceasta radacina ca planta medicinala de foarte mult timp. Efectele sale sunt foarte rapide si asupra problemlor reumatice. Totdata, este un foarte bun anti-inflamator.
Eficienta ceaiurilor de ghimbir se lasa simtita si asupra bolnavilor de cancer care fac terapie. S-au inregistrat imbunatatiri serioase asupra starii de sanatate a acestora.
Ceaiul de ghimbir poate fi folosit si ca remediu impotriva racelilor si gripelor. Acesta actioneaza ca un sudorific, incalzind puternic corpul. Ceea ce il face, printre altele, si un afrodiziac ideal. Circulatia sangelui este imbunatatita, ajungand mai rapid spre zonele erogene. Totodata, ajuta persoanele care au o circulatie periferica precara.
Persoanele care doresc cu disperare sa slabeasca se pot folosi in voie de aceasta radacina. In aces mod, metabolismul le este stimulat ducand la intensificarea arderilor de grasime.
Efectele fizice pe care le reda organismului, impreuna cu aroma, au un efect tonifiant si energizant si asupra psihicului.
Pentru prepararea unei cani de ceai de ghimbir ai nevoie de 10 g de radacina curatata si taiata felii. In momentul in care apa incepe sa fiarba, se adauga ghimbirul lasandu-se la foc mic pentru 10 minute. Este ideal cu miere de albine. Doar un bocatica mica de ghimbir si starea ta va fi alta!