Articole interesante:

Laxativele sunt periculoase pentru slabit

Un supliment de slabit foarte cunoscut si prezent pe piata in ziua de azi a luat forma ceaiului. Magazine de peste tot vad ceai de slabit, ceai dietetic si altele, insa in realitate, toate functioneaza la fel. Pot parea eficiente, insa ceea ce poate nu pare este faptul ca iti fac rau.

Unul dintre efectele ceaiului dietetic sunt probleme digestive (mai exact, defecare frecventa). Aceasta da oamenilor sentimenul de detoxifiere. Acesti oameni poate se elibereaza de toxine insa acesta nu este singurul lucru pe care il face organismului tau. Ceaiul de slabit contine plante care actioneaza ca laxative naturale. Acestea includ aloe, sena, cascara si altele. Sunt produse derivate din plante si folosite din antichitate datorita potentei lor in tratarea constipatiei si inducerea sentimentului de eliberarea.

Cascara si senna sunt substante recunoscute ca laxative, disponibile peste tot si cunoscute si ca medicamente. Insa studiile stiintifice arata ca diareea indusa de laxative nu absoarbe cantitati suficiente de calorii luate in organism.

Motivul pentru care se intampla aceasta este ca laxativele nu actioneaza asupra intestinului subtire unde sunt absorbite cea mai mare parte din calorii. Mai mult, functioneaza asupra intestinului gros. Daca ceaiul respectiv este consumat in cantitati mari pe termen lung, poate afecta absortia grasimilor de catre organism. Poate duce la diaree si implicit la slabit. Abuzul de laxative este o practica comuna printre oamenii care sufera de bulimie si anorexie nervoasa.

In timp ce slabitul poate fi garantat de supradoze de laxative, poate cauza si un pericol permanent tracului intestinal si slabirea oaselor. Consumatorii de ceai de slabit pot apela si la aceasta varianta deoarece sunt mai ieftine si mai bune la gust decat alte laxative prezente pe piata. Alti oameni, cum ar fi cei care au probleme cu alimentatia (de exemplu bulimicii sau anorexicii) consuma acest ceai deoarece are efect mai rapid.

Femeile sunt chiar mai predispuse la efectele ceaiului diuretic. Desi nu s-a stabilit clar adaca acesta intervine in menstruatie si fertilitate, ar trebui sa fie atente daca consumul de ceai le face sa slabeasca rapid. Totodata, nu este deloc in regula pentru o femeie insarcinata sa foloseasca laxative, de orice tip ar fi. Medicii descurajeaza consumul de senna si alte produse pe baza de ierburi cu proprietati laxative pt femeile care sunt insarcinate sau incearca sa fie.

Aceste lucruri ar trebui sa te ingrijoreze deoarece etichetele de pe ceaiurile de slabit de pe piata din ziua de azi pot fi complet evazive. De exemplu, citind etichetele unor ceaiuri de slabit, observam ca scrie „efect detoxifiant” si nu specifica cuvantul exact „laxativ”. Unele chiar folosesc „putine calorii” pe eticheta. De fapt, aceste produse, nu contin in esenta nicio calorie si niciun nutrientii, decat doar daca nu sunt indulcite.

Efectele adverse ale laxativelor apar cand acesta este consumat mai mult decat timpul pentru care a fost recomandat. Acestea includ crampe stomacale, stari de greata, diaree, stari de lesin, deshidratare cat si cazuri extreme ce duc la moarte. Folosirea excesive a laxativelor duce la constipatii severe si dureri prelungite deoarece colonul isi pierde din functii. Poate duce pana la operatii de indepartare a colonului. Prin urmare ai grija ce oferi organismului tau, oricat de bune ti-ar fi intentiile!

O parere

  1. in concluzie, ceaiurile pentru slabit nu sunt bune si nu mai trebuiesc folosite, am unul de la fares, o sa-l arunc, oricum nu-mi place gustul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *