Articole interesante:

Infectia urinara

Bolile ne pot face mai puternici ori ne pot slabi organismul foarte tare, in functie de natura lor, de perioada de timp in care se manifesta, de capacitatea noastra de a ne mobiliza dupa ce ai trecut. Le recunoastem in functie de stari si le simtim aparitia dupa simptome specifice.

Dintre bolile care au calitatea sa se faca simtite in mod extrem de neplacut in momente ale zilei in care ar trebui sa simtim doar o reala eliberare, face parte si infectia urinara.

 

Ce este infectia urinara?

Infectia urinara este concretizata prin prezenta unor germeni microbieni in urina, germeni asociati cu simptome din partea aparatului urinar. De cele mai multe ori boala se manifesta episodic, recidivant, in perioadele acute cauzand febra, urinari dese, usturimi la urinat, dureri lombare, frisoane, astenie. Probele de laborator arata leucocite si microbi in urina, viteza de sedimentare si leucocitele in sange fiind crescute.

Se manifesta sub diferite forme, in functie de natura infectiei. Fiecare maniera de manifestare vine cu o serie de simptome. Astfel, uneori boala se poate manifesta sub forma de dureri lancinate (dureri asemanatoare taieturii cu un cutit) sau arzatoare in lombe, mai intense dimineata, iradiante in coapse, dureri care sunt agravate de miscare. Se mai poate manifesta cu dureri inainte si in timpul mictiunii (urinarii), dureri resimtite intens pe uretra, cu tenesme vezicale, accentuand senzatia de fierbinteala, de arsura pe caile urinare, deseori asociata cu frisoane in zona respectiva.

Exista cazuri cu infectie urinara ascendenta, pornite de jos in sus, de la uretrite, baginite. Pe langa urinarile dese si tenesme vezicale, bolnavul mai prezinta si un simptom specific, senzatie de frig, resimtit in mod particular de-a lungul coloanei vertebrale. La aceste simptome se pot adauga astenie, urina urat-mirositoare, cefalee (dureri de cap), senzatie constanta de frig sau urinari cu sange si dureri foarte puternice pe uretra in timpul mictiunii.

 

Tratamente naturiste pentru infectia urinara

Tratamentul care se administreaza in aceste cazuri difera. Astfel, episoadele acute de infectie urinara trebuie tratate cu antibiotice, conform cu sensibilitatea germenului. Daca bolnavul nu tolereaza antibioticele sau germenul este rezistent, se aplica fitoterapia. Tratamentul de fond, timp indelungat, luni ori ani, se face cu remedii homeopatice.

Tratamentele naturiste de care ne putem folosi in cazul infectiei urinare nu sunt foarte multe. Ne putem folosi de plante precum mama padurii care se administreaza sub forma de infuzie, din 30 de grame de planta la un litru de apa, din care se vor consuma trei cani pe zi. Sulfina se poate utiliza si ea sub forma de infuzie din tulpini cu flori, 20 de grame de floare la un litru de apa din care se vor consuma trei cani pe zi. O ultima planta pe care vom numi este dumbravnicul, care se poate administra ca infuzie, 25 de grame de plante la jumatate de litru de apa, din care se vor consuma doua cani de ceai pe zi.

Aceste trei plante au rolul de a creste volumul de urina eliminat (efect diuretic), au efect antispastic (calmeaza colicile) si dezinfectant (impiedica dezvoltarea unor germeni microbieni).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.