Articole interesante:

Importanta insulinei

Insulina este foarte importanta. Mentinerea ei sub un nivel constant este cea mai buna metoda de a slabi. Printr-o alimentatie adecvata aceasta poate fi mentinuta sub control. Cand vorbim de o alimentatie adecvata, ne referim la respectarea proportiilor de carbohidrati, lipide, proteine si calorii. Totodata este important sa nu sari peste nicio masa si nici peste gustari.

Cu o alimentatie bine echilibrata vei preveni aparitia foamei, alimentand constant organismul cu indeajuns de multa energie pentru a mentine un metabolism eficient.

Daca ai sensibilitate la insulina va trebui sa eviti alimentele cu in index glicemic mare pentru ca aceastea scad eficienta corpului de a arde grasimi. Ai grija sa iti asiguri necesarul de acizi grasi omega 3 deoarece echilibreaza zaharul din sange ajutand la eliberarea grasimilor nesanatoase.

Controlul insulinei nu se bazeaza doar pe indexul glicemic al alimentelor ci si pe eficienta metabolismului, a procentului de grasime corporala si a timpului acordat exercitiilor fizice. In general acesti factori pot perturba nivelul insulinei.

De exemplu, atunci cand are loc un exces datorat unei alimentatii neadecvate, corpul va secreta mai multa insulina, dand peste cap mai multe dintre functiile corpului.

Pentru a evita toate aceste probleme trebuie sa eviti alimentele cu un index glicemic ridicat si zaharul. Citeste cu atentie etichetele alimentelor inainte de a cumpara ceva. Si, dupa cum am mai vazut, nu sari peste mesele importante, si nici peste gustari pentru a nu iti incetini metabolismul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.