Articole interesante:

Cand devine grasimea din corp periculoasa?

Exista trei tipuri de grasime in corp. Primul tip, subcutanat, este cel depozitat chiar sub piele. Al doilea, cel intramuscular este aflat in interiorul muschiului. Si nu in ultimul rand, cel intern, aflat si in jurul organelor interne pentru protectie. Indiferent de varsta, oamenii au tendinta de a depune mai multa grasime decat este necesar. Un nivel ridicat de grasime duce la peste treizeci de probleme legate de sanatate, unele foarte grave, cum ar fi diabetul de tip 2 zaharat, tensiune arteriala ridicata, boli cardiovasculare si anumite tipuri de cancer.

Este absolut normal ca femeile sa prezinte mai multa grasime decat barbatii. Uneori aceasta diferenta poate ajunge si pana la 10%, in functie de inaltimea persoanei respective. Faptul ca femeile au mai multa grasime este un lucru favorabil ce ajuta la purtarea sarcinii, a alaptarii si a dezvoltarii fetilor. O femeie obisnuita are in jur de 18-23% grasime in timp ce un barbat are 15-17%. Limita pentru un barbat este de 25% iar pentru femei de 30% in timp ce la 30% un barbat este deja considerat obez clinic in timp ce o femeie abia la 35%.

Pentru a scapa de grasimea nedorita din corp este nevoie de timp si rabdare. Intr-adevar poti slabi foarte repede intr-un ritm accelerat, insa nu este o slabire sanatoasa. Pierderea grasimii nu se poate accelera sau forta decat daca esti dispus sa te imbolnavesti si sa pierzi si masa musculara. Daca vei slabi lent, o vei face pentru totdeauna fara a-ti afecta metabolismul.

Este foarte important si locul in care se depune grasimea. Cel mai periculos tip este grasimea abdominala. Persoanele care prezinta grasime uniform sunt la un risc mai scazut decat cele care au o grasime abdominala accentuata. Insa partea buna a lucrurilor este ca aici este locul in care se poate slabi cel mai usor!

Pentru a afla exact care este greutatea ta, un cantar nu te ajuta cu nimic atunci cand vrei sa slabesti. Trebuie sa iti afli procentajul de grasime din corp si nu pur si simplu greutatea. Toate acestea fiind spuse, acum intelegi ca nu conteaza atat de mult cat de gras esti cat locul unde ai depuneri de grasime. Incet, gradual, dar sigur poti scapa de grasimea din corp fara a-ti autoconsuma masa musculara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *