Articole interesante:

Ghid pentru complexul de vitamina B

Sunt foarte multe discutii despre complexul de vitamina B si cat de esential este prentru organism pentru a fi capabil de a indeplini mai multe functii. In orice caz, complexul de vitamina B nu este doar o simpla vitamina foarte complicata, asa cum ar putea sugera numele. De fapt sunt 8 vitamine B continute in acest complex impreuna cu alte substante aflate in legatura. Cele 8 vitamine care alcatuiesc acest complex de vitamina B sunt tiamina sau vitamina B1, riboflavinul sau vitamina B2, niacina sau vitamina B3, piridoxina sau vitamina B6, cobalamina sau vitamina B12, acidul folic, acidul pantotenic sau biotina. Celelalte substante incluse tot in complexul vitaminei B includ colina, inositola si acidul para-aminobenzoic.

Fiecare parte a complexului de vitamina B isi face functia proprie in interiorul organismului insa acest lucru se intampla doar cand lucreaza impreuna sub acest complex care ofera o sustinere esentiala pentru ca organismul sa fie sanatos. Complexul de vitamina B comprima aceste tipuri de vitamine B care sunt solubile in apa si este esential ca o anumita cantitate sa fie luata zilnic.

Organismul nu poate stoca vitamine cu apa solubila de genul complexului B si din acest motiv este necesara asigurarea unei doze zilnice.

Complexul de vitamina B este extrem de benefic pentru ca organismul sa fie capabil sa indeplineasca mai multe conditii si poate fi necesar in cantitati suplimentare la anumite momente din viata unui om. Bineinteles, este o doza zilnica recomandata pentru complexul de vitamina B care variaza insa in functie de sex si varsta. In orice caz, doctorii si nutritionistii au descoperit ca acest complex ajuta la evitarea anumitor boli, lucru valabil in cazul tuturor.

Un mic exemplu este faptul ca mai toti oamenii sufera de anxietate si stres la un anumit moment dat sau altul iar studiile au descoperit ca complexul de vitamina B este benfic in ameliorarea simptomelor de acest gen. Evitand simptomele mici, nu mai ajungem sa ne confruntam cu problemele grave, de genul depresiilor. Daca o persoana a suferit din aceasta cauza, acest complex poate fi extrem de valoros in grabirea preocesului de refacere.

Oboseala poate fi simptomul a foarte multe boli cat si pur si simplu un efect al unor activitati fizice sau intelectuale extenuante de-a lungul zilei insa complexul de vitamina B poate combate starile prelungite de oboseala sau letargie. Sunt doar cateva motive pentru care ar trebui sa te asiguri ca organismul tau primeste acest complex!

In mod interesant, unele probleme de piele, de genul dermatitelor, poate beneficia tot de pe urma complexului de vitamina B. De fapt, foarte multe creme si lotiuni de piele il contin putand fi absorbit de piele pentru ameliorare. Chiar si parul va capata un aspect mai sanatos cu consmul complexului de vitamina B.

8 pareri

 1. Cioca Aurelia

  E adevarat ca la batrani si la copii nu este indicat complexul de vitamine B si de ce ? Multumesc.

 2. estebine de stiut si de aplicat cu aprobarea medicului

 3. Cred ca ar fi bine de stiut si cum se adm ac vitamine (doza/perioada)!

  Multumesc si…… interesante informatii!

 4. este foarte important sa fi informat despre beneficiile vitaminelor si felul in care le poti asimila….si nu numai; orice informatie despre cum sa ne pastram si intretine sanatatea mai ales dupa varsta de 40 de ani!!!!!!!!!N-am stiut de exemplu cat de important este pentru organism complexul de vitamine B!de unde le putem lua pe cale naturala etc.Felicitari pentru initiativa si pentru ca ne dati posibilitatea sa comunicam.!

 5. Complexul B gasim natural in polen,ca sa fie mai beneficic organismului mai complectam cu Mg,Ca

 6. am efectuat biorezonanta, in urma caruia nivelul valorii la vit B6 a fost 0.392, cand valorile normale sunt intre 0.824 si 1.942 deci trebuie sa iau masuri de ameliorare; la fel s-au inregistrat deficite mai reduse si la celelalte vit B1,B2,B3 si B12. ramine sa apelez la B Complex, dar trebuie sa-mi prescrie medicul doza zilnica pt varsta de 62 ani; de fel mananc numai zarzavaturi crude (salata verde si andive) si oparite (leguminoase :radacinoase si celelalte)dar nu sintetizeaza organismul meu pt a sta bine la capitolul oligoelemente. Ce parere aveti ?
  Apreciez articolul dvs. cu observatia de a intra in mai multe precizari privind alimentatia corespunzatoare si comportamentul uman in functie si de varsta.cu multumiri

 7. super. aduceti lumina in mintea tehnologizata a omului-robot. felicitari

 8. Intr-adevar, vitaminele B, intretin o stare de calm si energie, mai ales pt. cei care presteaza activitati intelectuale. Problema care trebuie clarificata, este ca vitaminele sintetice, au structura stereochimica dextrogira, pe cand vitaminele naturale au o structura levogira.Vitaminele sintetice, nu fac bine( decat poate datorita efectului placebo).Vitaminele complexului B, se gasesc in drojdia de bere, luata fie ca atare, fie cumparata de la magazinele cu produse naturiste, sub forma de fulgi de drojdie de bere dezactivata. Pentru ca e mai ieftina, eu iau drojdie de bere proaspata si o portionez(4 parti dintr-o bucatica), o tin in frigider si o mestec totdeauna pe stomacul gol, intre mese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.