Articole interesante:

Fructele de padure

fructe de padureFiecare gama de fructe are anumite proprietati specifice. Ne putem referi astfel si la fructele de sezon, si mai detaliat de atat, la fructele de padure. Cui nu-i plac aceste fructe de padure? Si partea buna, este ca chiar ai de unde alege. Fie ca vorbim de afine, mure, zmeura, capsuni, toate sunt delicioase. De remarcat este culoarea lor albastra, violet sau rosie. Sunt culori vii care redau vitalitatea cu care aceste fructe sunt inzestrare.

Afinele fac parte din categoria fructelor de padure. Acestea contin antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi combatand efecte de genul imbatranirii, infectiilor, sau orice alte probleme cauzate de contactul organismului cu mediul inconjurator. Tot aceste fructe de padure sunt ideale pentru prevenirea bolilor de inima cat si a diabetului (mirtilina pe care o contin scade glicemia). de asemenea, pot ajuta la prevenirea cancerului. Mai contin vitaminele A, E, F, PP, B1 si vitamina B2. Vitaminele din fructe sunt mult mai usor de asimilat decat cele cumparate de la farmacii.

Murele. Sunt o sursa foarte bogata de fibre, ajutand astfel la probleme digestive si ferind de diferite boli, de la cele de intensitate mica pana la cele grave, cum ar fi cancerul de colon. Au un continut ridicat de vitamina C ceea ce duce la prevenirea racelilor si in general, la imbunatatirea sistemului imunitar.

Zmeura. Proprietati foarte asemanatoare cu cele ale murei. Pectina (fibrele din samburi) actioneaza foarte bine la digestie, putand ajuta organismul la detoxifiere. Totodata, scad nivelul de colesterol. Beta carotenul continut ajuta la imbunatatirea vederii sau la mentinerea acesteia odata cu inaintarea in varsta (mai ales in ceea ce priveste vederea pe timp de noapte). La fel ca si murele, sunt o sursa foarte buna de vitamina C. Contin foarte multe saruri, printre care calciu, magneziu, potasiu, mangan, fosfor si vitaminele A, B1, B2, D si vitamina P.

Coacazele. Atat cele negre cat si cele rosii sunt bogate in vitamina C, potasiu si fibre. Cele rosii pot fi folosite in obezitate (dietoterapia). Contin ulei volatil, revitalizeaza organismul, evitand anemiile.

Fragii. Sunt foarte nutritivi. Contin vitamina C si antioxidanti. Scad nivelul de colesterol. Pot fi folosite de persoanele care sufera de diabet, boli de ficat, reumatism, etc.

Sunt doar o parte din fructele de padure. Insa este suficient pentru a observa, de exemplu, faptul ca toate contin antioxidanti. Cu alte cuvinte, consumand fructe de padure ai parte, in mod natural, de o actiune antibacteriana, tonica, fiind si anticancerigene.

Totodata, toate aceste fructe de padure au un continut scazut de calorii. Sunt ideale deci in absolut orice dieta (atat timp cat iti doresti sa urmezi o dieta sanatoase).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *