Articole interesante:

Beneficiile fructelor in diete

Alaturi de carbohidrati, fructele sunt o sursa foarte importanta de fibre si vitamine (datorita glucozei, sucrozei si a fructozei). Aceastea asigura organismului o minunata sursa de energie ce urmeaza a fi folosita de muschi.

Desi fructele ofera numai avantaje, sunt anumite aspecte care necesita atentia consumatorului. Astfel, este indicat atunci cand consumi fructe sa nu mai consumi si alte alimente deoarece acestea vor perturba digestia si isi vor pierde o mare parte din viatmine. Exista si alte probleme care pot aparea, de exemplu, cand amesteci fructe cu amidon. Amidonul are nevoie de anumite enzime pentru a fi digerat. Acestea sunt secretate de saliva, iar majoritatea fructelor le distrug.

Consumand deci fructe impreuna cu alte alimente care contin amidon, acesta nu va putea fi digerat, iar fructele vor incepe sa fermenteze in stomac. In acest fel apare balonarea si indigestia, simptome pe care cu siguranta le-ai mai experimentat.

Un alt amestec daunator este reprezentat de fructe impreuna cu alimente care contin proteine sau lipide. In loc sa aiba o trecere rapida prin intestine, fructele vor fi stocate un timp in stomac impreuna cu carnea, loc unde enzimele esentiale proceseaza cea mai mare parte a digestiei. Rezultatul va fi acelasi neplacut de indigestie si balonare.

Acestea fiind spuse, cel mai bine este ca fructele sa fie conumate pe stomacul gol. Aveti grija sa treaca macar 20 de minute pana la masa propriu-zisa. Daca esti atent, poti consuma un meniu intreg de fructe la o masa atat timp cat nu mai consumi nimic altceva. Un alt aspect important este sa nu decojesti fructele. De cate ori este posibil, conuma si coaja deoarece aceasta contine cele mai multe fibre, si uneori si vitamine (cum ar fi in cazul merelor si a perelor).

De-a lungul anilor s-a demonstrat ca fructele si legumele scad pierderea osoasa si presiunea sangelui . Aceasta se intampla datorita faptului ca marind ratie de fibre zilnic , scazi de asemenea calciul urinar pe care il pierzi in mod normal . Acesta se intampla datoriata cantitatii de fibre dar si a scaderii aciditatii . Astfel, pe masura ce imbatranesti, daca consumi destule fructe si legume de-a lungul anilor vei avea sanse mai mici de a face osteoporoza.

Mancati cel putin cinci fructe si legume pe zi si tine minte , ca toate sunt importante . Marindu-va consumul zilnic de vegetale si fructe veti diminua riscul cancerului si al bolilor de inima, asigurandu-va in acelasi timp dieta cu vitamine, minerale si fibre.

Acum ca stii cat de importante sunt fructele si legumele si cate beneficii poti avea de pe urma lor , cred ca nu iti vei mai lasa dieta lipsita de aceste minunate surse de sanatate. Ai grija de tine si corpul iti va raspunde pe masura efortului tau!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *