Articole interesante:

Exercitii pentru a scadea colesterolul

Toti oamenii au colesterol. Este unul dintre multele alte lucruri produse de organism pentru a putea functiona cum trebuie.

Din pacate, consumand alimente bogate in glucide si alcool, cat si grasimi si prajeli, iti poti face foarte mult rau, marind nivelul normal de colesterol. Daca faci parte din aceasta categorie, in curand vei suferi datorita presiunii arteriale marite, diabet, atact de inima.

Vestea cea buna este ca exista o metoda de a preveni acestea inainte de a se intampla. Va fi nevoie de mult sacrificiu si straduinta din partea ta deoarece organismul nu va putea face fata efectelor datorita inaintarii in varsta.

In afara de a manca mai putin si de a face schimbari in dieta, cea mai buna metoda de a scadea nivelul de colesterol este prin exercitii fizice. Prin exercitii iti vei mari pulsul si metabolismul permitand organismului sa scape de uleiurile daunatoare, vitale pentru sanatate.

Cei care nu au mai facut exercitii inainte ar trebui sa se consulte mai intai cu un specialist pentru a afla care sunt sigure. Cei care au o conditie a inimii precara ar putea sa nu fie capabili sa faca exercitii riguroase si vor trebui sa se bazeze pe ceva de intensitate mai mica, cum ar fi mersul pe jos, intinderile sau ridicarile de greutati.

Daca antrenorul iti va da acordul pentru exercitii de impact mare, atunci vei putea sa alergi, inoti, face aerobic sau merge pe bicicleta. Tipul exercitiului va depinde de mai multi factori nu numai de isotria medicala. Aceasta va depinde totodata si de gen, varsta si greutate.

Doctorul poate face un plan pe care il poti inmana instructorului pentru a vedea ce este periculos sau nu pentru tine. Din acel punct, un program de exercitii poate fi facut si nu-ti mai ramane decat sa-l urmezi.

Dupa o saptamana sau doua, vei simti imbunatatiri asupra nivelului de colesterol in organism la fel ca si reducerea greutatii curente.

Totodata, exercitiile sunt considerate ca cea mai buna metoda deoarece folosirea pastilelor poate avea efecte adverse asupra sanatatii tale. In schimb, exercitiile fizice facute corecte, nu.

Daca nu ai timp sa mergi la sala, sunt alte metode de a-ti face masa musculara si de a-ti imputernici inima. Pentru incepatori, barbatii si femeile pot merge la jogging dimineata devreme, inainte de munca.

Unele birouri si spitale incurajeaza oamenii sa urce scarile pe jos in loc sa foloseasca liftul pentru a urca sau a cobora cateva etaje. Sau, daca compania unde lucrezi are un loc de parcare mare, poti incerca sa parchezi masina mai departe, nu chiar la intrare. Vei fi nevoit astfel sa faci mai multa miscare.

In timpul oricarui exercitiu, bea cat mai multa apa. Astfel vei fi sigur ca nu te deshidratezi, epuizandu-te. Asigura-te ca ai cu tine mereu apa.

Acestea sunt cateva metode care te pot ajuta sa salvezi foarte multi bani..

Cineva a spus odata ca sanatatea este buna-stare. Facand exercitii, vei putea sa scazi nivelul de colesterol si sa traiesti mai mult decat cei care aleg sa nu fie preveniti de pericolele existente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.