Articole interesante:

Elementele unei diete sarace in carbohidrati

Daca te chinui sa slabesti, chiar si cu un plan de exercitii fizice, ar fi bine sa arunci o privire atenta la dieta ta. Mananci destul de sanatos? Ai renuntat la dulciuri si alte „bunatati” nesanatoase? Uneori se poate  ca o dieta sa functioneze daca renunti la carbohidrati. O dieta cu multe proteine si putini carbohidrati este cheia succesului tau.

Cum sa incepi

O astfel de dieta poate da rezultate doar daca intelegi cum actioneaza proteinele si carbohidratii asupra organismului tau. Proteinele functioneaza bine asupra organismului tau in sensul ca-i confera energie. Si carbohidratii pot face acelasi lucru insa este mai mult ca o supradoza de zahar. Din acest motiv carbohidratii sunt scosi din dieta persoanelor cu diabet.

Daca vrei sa incepi o dieta bogata in proteine, saraca in carbohidrati va trebui mai intai sa stii care alimente sunt bogate in carbohidrati si care in proteine. O dieta de genul celei de care am discutat anterior va trebui sa nu contina alimente de genul orezului alb, paste, si dulciuri sau chipsuri. Acestea sunt pline de carbohidrati care iti vor mari nivelul zaharului din sange fiind in acelasi timp foarte nesanatoase. De asemenea, trebuie sa intelegi ca sunt anumite tituri de carbohidrati de care organismul tau are nevoie. Accesti carbohidrati se gasesc in fructe si legume. Daca vrei sa urmezi o dieta cu multe proteine si putini carbohidrati trebuie sa intelegi ca nu poti renunta la toti carbohidratii din alimentatia ta. Ar fi complet nesanatos.

Pentru alimentele bogate in proteine, vei descoperi ca urmand aceasta dieta iti vei permite sa consumi mai multa carne si mai multe tipuri de alune (acestea fiind cele mai bogate in proteine). Dar in orice caz, va trebui sa fii atent si la proteinele pe care le consumi deoarece carnea este bogata si in colesterol. Va trebui sa te asiguri ca dieta ta contine proteine din carne macra, fara piele si din alune nesarate (pentru a-ti putea mentine astfel sub control si consumul de sare).

Nu uita ca o astfel de dieta poate functiona doar daca folosesti in acelasi timp si un plan de exercitii care sa-ti poata permite sa slabesti. Acest aspect iti va putea oferi cele mai multe avantaje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.