Articole interesante:

Diete cu continut redus de fibre si grasimi

Societatea noastra acorda foarte mult interes diferitelor probleme de sanatate care pot aparea de pe urma unei alimentatii neadecvate. In prezent, unul dintre cele mai cunoscute regimuri alimentare este cel bazat pe consumul redus de grasimi si fibre.

Avantajele unei diete cu continut redus de fibre si grasimi
O astfel de dieta bazata pe consumul redus de grasimi si fibre (prezente in multe alimente disociate) a castigat foarte multa popularitate in lumea moderna, datorita avantajelor pe care le acorda fiecarui individ ajutand la bunastarea si la sanatatea acestuia.

In primul rand, o mare parte din aceste persoane recurg la astfel de diete datorita efectelor de dezintoxicare pe care le detin. Acest efect este posibil in mare parte datorita a doua lucruri, si anume, din cauza necesarului marit de fluide si a continutului rezidual mai scazut ajutand astfel la problemele gastrointestinale.

Deoarece dietele bazate pe un continut scazut de grasimi si fibre sunt compuse in mare parte din alimente cu un continut apos mult mai mare si din sucuri de fructe, maresc cantitatea de fluid consumata zilnic cauzand mai putine pierderi in timpul procesului de digestie. Spre deosebire de digestia alimentelor solide care au un continut rezidual mult mai mare, aceste alimente sunt absorbite mult mai usor si nu solicita tubul intestinal atat de mult.

In plus, oamenii prefera acest tip de dieta pentru a slabi deoarece exista un risc mult mai mic de a face un exces de grasimi, uleiuri si zahar (elemente care sunt prezente din abundenta in marketurile din ziua de azi). Implicandu-te intr-un regim alimentar cu continut redus de grasimi si fibre, te asiguri intr-un fel ca consumi mai multe alimente sanatoase (deoarece mare parte din aceste alimente indicate sunt in starea lor naturala) fara a castiga cateva kilograme in plus.

Mai mult de atat, aceste alimente au un continut rezidual foarte mic, astfel ca organismul isi scade cantitatea de fecale pastrate in interiorul tubului gastrointestinal, curand astfel sistemul organismului.

In general, aceste diete sunt usor de pregatit si preparat deoarece aceste tipuri de alimente sunt accesibile tuturor. Datorita interesului pe care lumea il manifesta din ce in ce mai mult catre dietele cu continut scazut de fibre si grasimi, pot fi usor gasite diferite tipuri de retete in mijloace de mass media (in reviste, ziare, pe internet, etc). O astfel de dieta aduce o predispozitie spre un nou stil de viata mai sanatos.

P.S. De real ajutor pentru o dieta adecvata este pastila Alli

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *