Articole interesante:

Dieta Sonoma vs Dieta Mediteraneana

Exista doua diete cu ajutorul carora poti slabi fara a numara caloriile sau a renunta la carbohidrati. Acesta e fundamentul din spatele dietei Sonoma. Desi dieta Sonoma pretinde ca este structurata dupa dieta mediteraneana, aceasta este mult mai axata pe pierderea kilogramelor in plus. De fapt, unii oameni chiar confunda aceste doua diete crezand ca sunt una si aceeasi, insa exista cateva diferente.

Desi ambele diete promoveaza controlul portiei, al caloriilor si cred ca orice mancare buna trebuie savurata, asemanarile se opresc aici. Poti consuma carbohidratii cu ambele diete, insa cea Sonoma este structurata la fel ca dieta Atkins si South Beach. Daca la Atkins sunt anumite „faze”, la Sonoma aceastea poarta numele de „valuri”. Astfel, valul 1 este menit sa te faca sa renunti la zahar si interzice fructele si alcoolul pentru zece zile. De obicei oamenii slabesc rapid in aceste 10 zile si au tendinta de a prelungi aceasta etapa mai mult decat ar trebui.

Dieta mediteraneana nu are nicio etapa restrictiva. Ambele diete au la baza anumite retete pe care sa le urmaresti si sa le folosesti. Se pare ca Sonoma necesita mai mult timp pentru gatit si anumite ingrediente greu de procurat in timp ce dieta mediteraneana contine ingrediente accesibile si ofera si anumite ponturi pentru a scurta timpul.

Niciuna dintre diete nu are restrictii, in afara de primul val al Sonomei in care sunt interzise fructele si alcoolul. Insa dupa acest val, dietele sunt foarte asemanatoare. In timp ce Sonoma iti va spune sa folosesti farfurii de o anumita marime si cum sa iti asezi mancarea, Mediterranean se axeaza mai mult pe controlul portiei, indiferent de marimea farfuriei. Totdata, dieta Mediterranean promoveaza mai mult consumul de vegetale si mai putin cel de carne.

Cu diete mediteraneana poti si vei pierde din greutate chiar daca rezultatele nu vor fi la fel de vizibile ca cele din primele 10 zile ale Sonomei. Dieta mediteraneana iti permite sa consumi alimentele pe care le doresti atat timp cat nu intreci masura.

Daca vrei sa slabesti rapid, nu folosi aceste diete. Cu exceptia primului val al Sonomei, cand vorbim de aceste planuri ne referim la „incet dar sigur”. Cu cat slabesti mai greu, cu atat mai multe sanse ai sa te mentii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *