Dieta cu supa de varza

O noua zi, o noua dieta. Cererea este prea mare pentru ca aceasta piata sa nu fie in plina desfasurare. Insa ceva trebuie sa fie in neregula daca tot apar atatea noi diete, si tot esti nevoit sa le schimbi, sa le incerci pana sa ai intr-adevar parte de rezultate SANATOASE.

Dieta cu supa de varza este o dieta foarte usor de tinut. Asta in primul rand pentru ca contine supa (da, putea sa fie si supa de rosii, rezultatele erau cam aceleasi), mancare care iti ofera sentimentul de satietate fara a sfasia cateva halci de carne.

Dieta suna cam in felul urmator:
prima zi – supa de varza si fructe (fara banane);
a doua zi – supa de varza si legume;
a treia zi – supa de varza, fructe si legume;
a patra zi – supa de varza, banane si lapte degresat;
a cincea zi – supa de varza, 6 rosii, pana in 800 grame de carne;
a sasea zi – supa de varza, legume, peste;
a saptea zi – supa de varza, orez brun, legume, suc de fructe neindulcit.

Aceasta este dieta pe care se presupune ca trebuie sa o urmezi. Iti garanteaza aproximativ 5 kilograme pierdute intr-o saptamana! De ce nu este buna? Faptul ca peste tot se mentioneaza ca este doar o dieta temporara si ca nu trebuie tinuta mai mult de o saptamana cred ca este o avertizare destul de clara! Nimeni nu gaseste o mina de aur si pleaca de acolo dupa ce a gasit-o. Decat daca sunt pericole. Cam asa functioneaza lucrurile si cu aceasta dieta.

Nicio slabire nu este sanatoasa daca este rapida. Organismul tau este o masina care functioneaza destul de inteligent, insa nu trebuie fortata. Daca organismul tau va primi mai putine calorii decat are nevoie, vei slabi intr-adevar pentru ca acesta nu va avea de ales decat sa arda din grasimile depuse deja. Insa aici intervine instictul de autoconservare. Din putinele calorii pe care i le oferi, organismul va depune o parte pentru a avea in periode si mai grele. Si ghici ce se intampla in momentul in care revii la o dieta normala? Nu numai ca te vei ingrasa la loc, insa chiar mai mult decat inainte de dieta! Si asta pentru ca organismul va fi deja obisnuit sa foloseasca putine calorii, prin urmare va depune mai mult.

Un alt motiv pentru care nu e bine sa urmezi aceasta dieta este faptul ca nu este deloc echilibrata. Si daca nu este echilibrata, inseamna ca nu este sanatoasa. Ai nevoie de carbohidrati in fiecare zi, nu doar o data pe saptamana, ai nevoie de proteine zilnic, nu doar de doua ori pe saptamana. In caz contrar, sa nu te mire ametelile, starea de somnolenta sau capacitatea scazuta de concentrare. Nu te juca cu organismul tau!

Iar o dieta de slabit fara exercitii fizice, este ca si cum ai scrie fara creion!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *