Cum ne imbunatatim memoria?

In fiecare zi suntem bombardati de informatii din toate partile. Cum putem reactiona? Fara sa vrem ne incarcam cu foarte multe informatii de care nu numai ca nu avem nevoie, dar practic ne mai si incurca. Dintr-odata ne este greu sa ne amintim ce am facut primul lucru dimineata cand ne-am trezit. Da e destul de greu, tinand cont ca de atunci au trecut cateva ore bune in care am vazut atatea reclame, atatea fete noi sau cunoscute, atatea gesturi, am vorbit cu atatea personane. Problema este ca nu putem fi chiar prea selectivi cand vine vorba de ce sa tinem minte si ce nu. Uneori pur si simplu nu depinde de noi. Insa sunt lucruri care depind de noi si la acelea doar noi putem lucra pentru a le perfectiona. Sa vedem deci cum ne putem imbunatati memoria.

Intr-adevar sunt foarte multi care apeleaza la suplimente alimentare sau chiar medicamente propriu zise. Cred ca si tie asta ti-a venit prima data in minte. In schimb, sa incercam sa ne facem viata mai sanataoasa, ceea ce inseamna mai naturala. Sunt foarte multe plante care ajuta exact la imbunatatirea fluxului cerebral mentinand buna functionare a celulelor nervoase, si implicit ajutand la stimularea memoriei.

Creierul nostru are nevoie de anumite substante nutritive cat si de o oxigenare adecvata pentru a functiona la randament maxim. Printre primele stimulente care ne ajuta se numara ginsengul. Aceasta planta provoaca dilatatia vaselor de la nivel cerebral imbuntatind fluxul sanguin. Ne dam seama ca astfel, atat substantele nutritive cat si oxigenul vor ajunge la creier intr-o cantitatea mai mare dar si intr-un timp mai rapid. Un plus al acestei plante, cel putin pentru barbati, sunt steroizii continuti. Astfel ajuta in acelasi timp si la imbunatatirea activitatilor fizice pe langa cele intelectuale. Pentru a putea beneficia si femeile de pe urma acestei plante, mentionez ca este si un foarte bun afrodiziac folosit in acest scop inca de foarte mult timp.

Astfel, cand aveti nevoie de un mic tonic, nu ezitati sa folositi aceasta planta. Efectele sunt garantate!

Ceva ce nu va recomand, dar care totusi ajuta la mentinerea memoriei si la imbunatatirea acesteia (deci trebuie trecuta in revista) este gandirea pesimista. Ciudat, nu? Ei bine, nu, este chiar logic. Persoane cu o gandire negativa au nevoie de fapte, date concrete pe care sa se poata baza pentru a-si face afirmatiile negative. Astfel simtul critic le este mult mai dezvoltat ceea ce duce si la o memorie mai buna. Totodata, aceste persoane sunt mult mai atente la detalii decat persoanele optimiste. Insa, nu aceasta este solutia!

Daca vrei sa dai un randament cat mai mare, este simplu! Fa-ti o viata cat mai activ posibil, nu lucra niciodata fara a lua niste pauze bine meritate, odhneste-te suficient incat sa poti incepe o zi noua si consuma cat mai multe alimente naturale, cat mai multe fructe si legume! Nu uita nici de acizii grasi omega 3 din peste! Toate acestea te pot ajuta sa ai o tinere de minte mai mare!

Similar Posts

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *