Cum ne afecteaza solarul?

In ziua de azi din ce in ce mai multi oameni apeleaza la solar. Intr-adevar nu este primul an in care este la moda sa avem pielea ciocolatie. Insa cu siguranta numarul persoanelor care apeleaza la bronzul artificial este din ce in ce mai mare. Insa sa vedem care sunt si aspectele negative ale acestui capriciu.

AVANTAJE

Bineinteles, pe langa pielea ciocolatie exista si alte avantaje pe care majoritatea persoanelor care frecventeaza solarul nici macar nu le cunosc. Astfel, prin solar se poate preveni osteoporoza si rahitismul. Timpul in care esti expus la solar este bine calculat astfel incat nu vei ajunge sa te cojesti, pielea avand un aspect ingriit. Tot astfel, se pot trata unele boli de piele (acneea este un exemplu), aducand in acelasi timp si o stare de buna dispozitie. De asemenea, stimuleaza sistemul imunitar avand efecte benefice chiar si pentru cei care sufera de boli cardiace.

Bineinteles, nu poti avea parte de toate aceste avantaje daca nu respecti anumite norme. Este indicat sa-ti faci un test inainte pentru a vedea cum reactioneaza pielea, sa te bronzezi treptat si sa te dai cu o crema hidranta imediat dupa sedinta.

Se pare ca solarele dau dependenta datorita starii de buna dispozitie pe care ti-o redau. Ceea ce se intampla in momentul in care esti la solar, este exact ca atunci cand faci exercitii, si iti ridici tonusul, devenind mult mai activ.

RISCURI

Insa si riscurile sunt puternice. Exepertii sustin ca expunerea timp de 2 minute la solar echivaleaza cu expunerea la soare intr-un an intreg.

La fel si ca in cazul expunerii la soare, pielea va imbatrani mai rapid, ridurile instalandu-se si ele mai repede. Si bineinteles, sa nu uitam faimoasele pete de soare, care pot aparea si la solar.

Inainte de a merge la solar, sau de a te expune la soare este indicat sa-ti faci un control dermatologic. Sunt cazuri in care o ora de expunere poate duce la risucri foarte mari, la boli de piele (chiar si la cancer). Totodata, asigura-te ca-ti faci un control pentru toate alunitele din corp. O singura alunita iti poate distruge viata.

Ai grija de sanatatea ta. Nu te duce la soalar prea des si fara a-ti face un control dermatologic. Inainte de a face ceva de acest gen, asigura-te ca iti iei toate precautiile necesare.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *