Cum sa alegi alimentele fara colesterol

Aproape toata lumea cunoaste efectele colesterolului rau in organism. Prin colesterol rau, ne referim la transportul molecular al lipoproteinelor scazute in densitate care prin depozitare strang peretele arterelor afectand starea aterogenica a peretilor arteriali. In timp ce unii oameni nu apreciaza complet importanta colesterolului din organism, aceasta substanta non-solubila este esentiala la ajutarea construirii membranelor, la facerea bilei, peretilor celulelor si la producerea hormonilor.

In orice caz, expunandu-ti organismul la alimente cu un continut ridicat de colesterol vor duce la hipertensiune si la alte probleme cardiovasculare sau la arteroscleroza.

Anumite metode de a verifica si reduce nivelul de colesterol sunt practicarea unor obiceiuri alimentare sanatoase impreuna cu exercitii fizice regulate. Daca ai un stil de viata gresit risti sa-ti maresti nivelul de colesterol.
Obiceiurile alimentare santoase includ:

1. Pre-aranjarea dietei fara colesterol creand un meniu saptamanal complet cu reteta pe baza de legume, impreuna cu fructe. Daca ai putea sa cumperi sau sa produci organic anumite tipuri de mancare ar fi mult mai bine. Chimicalele ajuta la marirea nivelului de colestrol. Carbohidratii ar trebui sa fie la un standard complex ridicat.

Unele supermarketuri dispun din belsug de legume organice proaspete. Cu cat aceste legume au un continut mai ridicat de fibre cu atat iti vei scadea nivelul de colesterol rau, deoarece aceste piese au un continut foarte scazut de colesterol sau chiar deloc. Sunt bineinteles unele alimente care duc la dezvoltarea lipoproteinei scazuta in densitate de a fi la risc total, s de a se pune pe artere in procesul de transport a acestora  la vasele de sange.

2. Daca ouale fac parte din mesele tale, consuma mai mult albusuul, niciodata galbenusul daca ai deja probleme cu colesterolul. Concentreaza-te pe alimente de genul cerealelor integrale. Foloseste zahar nerafinat.

3. Apa este un solvent universal. Nu este niciun rau in a bea mai multa apa, urmarind cerinterle zilnice pentru a ajuta digestia si echilibrul organismului in detoxiere si imbunatatirea circulatiei sanguine.

4. Mananca mai multe alimente naturale, neprocesate decat cele pregatite cu aditivi, coloranti sau alte chimicale.

5. Bea suc proaspat de fructe, in loc de alte bauturi carbogazoase cu foarte mult zahar.

Cel mai bun obicei pe care ti-l poti lua este sa-ti verific periodic colesterolul, pentru a putea preveni la timp orice modificare.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *