Articole interesante:

Chlorella

Chlorella apartinei speciei de microalge unicelulare „Chlorophyta”, fiind cunoscuta si documentata pentru eficienta fotosintezei de catre biochimistul Otto Warburg in anii ’30.

Inca din anii 1950, algele de tip Chlorella si Spirulina au fost considerate ca o posibila sursa de alimentatie, cultivata si procesata fara costuri exagerate.

Totusi, chlorella are nevoie de un mediu specific pentru a creste: calitatea si puritatea apei (in care cresc aceste alge), la care se adauga o varietate de minerale naturale, este un factor important pentru bogatia nutritiva a algei clorela, odata maturata.

Dupa culegerea acestor alge, procesul de filtrare si purificare al acestora trebuie sa favorizeze pastrarea vitaminelor si nutrientilor. Orice proces care implica caldura, enzime si chimicale poate distruge peretii celulari ai algei (greu de digerat de catre sistemul digestiv al omului) dar in acelasi timp si nutrientii benefici din chlorella.

Cultivare si disponibilitate pe piata

Culturile de chlorella provin din diverse tari asiatice: Coreea, Taiwan, China, Japonia, dar si India. Clorela este importata in Europa si America sub forma de tablete, suplimente nutritive, prafuri si creme, unguente cosmetice. Calitatea surselor difera insa.

Chlorella, comoara verde

Aceasta microalga este bogata in proteine si acizi grasi esential, minerale, vitamine, fibre,

Chlorella este cea mai bogata sursa de clorofila cunoscuta in momentul de fata, dar este cultivata si ca o sursa bogata de acid ribonucleic (ARN) si acid deoxiribonucleic (ADN).

Clorella mai contine:
– nutrienti: carbohidrati, fibre, proteine, grasimi
– vitamine: A, B1, B2, B6, H, C, E, acizi folici, niacin
– minerale: iod, fier, calciu, magneziu, zinc, fosfor

Beneficiile algei chlorella

Praf de microalge ChlorellaMineralele prezente in clorella imbunatatesc sanatatea inimii si a vaselor de sange, intarind sistemul imunitar, ajutandu-l sa combata efectele agentilor toxici externi si interni.

Clorofila este foarte usor absorbita si asimilata de corp, ajutand ficatul sa elimine toxinele acumulate. In aceeasi masura, clorofila imbunatateste procesul de formare a celulelor rosii si a hemoglobinei din sange.

Vitaminele A, C si E reduc inflamatiile si omoara bacteriile. Toate vitaminele contribuie la revitalizarea corpului cu energie, detoxifiindu-l de toate substantele daunatoare.

In cateva studii facute, s-a stabilit ca microalga Chlorella poate contracara diabetul, prin imbunatatirea productiei de insulina in corp, dar si prin regularizarea nivelului de zahar din sange. Modificand si imbunatatind presiunea sangelui si activitatea sistemul sangvin in general, chlorella scade riscul de a fi afectat(a) de probleme si boli de inima.

Chlorella este un super-aliment care asigura necesarul de nutrienti ceruti de corp pe parcursul unei zile, fiind un supliment excelent pentru persoanele care doresc sa slabeasca, sau sa acorde mai multa atentie unei alimentatii sanatoase.

Efecte secundare si contraindicatii

Chiar daca alga clorella este un puternin detoxifiant pentru organism, consumul excesiv (pe o perioada indelungata) poate provoca reactii alergice persoanelor sensibile la iod. Procesul de detoxifiere poate avea efecte adverse: diaree, crampe de stomac, flatulatie.

Chlorella nu este indicat (din lipsa de rezultate concludente) pentru femeile insarcinate si mamele care alapteaza.

Este necesara parerea unui medic specialist in cazul persoanelor care au un sistem imunitar deficitar, in special datorita interactiunii cu anumite medicamente.

Concluzie

Chlorella, impreuna cu spirulina, sunt considerate superalimente, care pot asigura nutritia viitoarelor generatii. Verificati intotdeauna detaliile de pe eticheta produselor pe baza de chlorella.

2 pareri

  1. Buna ziua , iau chorella pastile câte 2 la 6 ore 10/16/22 cam de 1 săptămâna și azi am început sa am grețuri , sa le opresc sau sa iau câte una ? Multumesc 0763643773

  2. Bună Daniel , abia acum am vazut comentariul tau, cine a zis sa iei chorella ? Si eu sunt interesata de această alga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *