Ceara de albine
Din fericire, tot ceea ce produs albinele este foarte benefic si omului. Fie ca vorbim de miere, polen, propolis sau ceara, ba chiar pana si de veninul albinelor, toate au calitatile lor, foarte eficiente si in cazul oamenilor.
Ceara provine din mierea de albine, transformata in acest produs final cu ajutorul unor glande speciale. In functie de utilizarea ei si de timp, aceasta poate prinde diverse culori sau consistenta.
Stim cu totii ca ceara este ideala pentru fabricarea lumanarilor, creioanelor cat si pentru lustruire ( de exemplu, lustruirea mobilei sau a bilelor de biliard).
Insa gama de intrebuintari este mult mai larga decat pare. In cosmetica, ceara este de folos pe mai multe planuri. Balsamurile de buze cu ceara intaresc aceasta afirmatie.
Insa putem vorbi si de creme de fata si de corp. In general, acestea au in componenta si diferite uleiuri (de smochine, de masline, etc) ducand la un emolient moale, care iti va catifela si hidrata pielea. In plus, ceara este rezistenta la apa ceea ce duce la o hidratare pe termen mai lung.
Cat despre epilarea cu ceara, de aceasta cu siguranta ai auzit. Si este mult mai sanatoasa decat alte tipuri de epilare (ajuta si la exfolierea pielii) iar parul creste mai greu. Dupa mai multe sedinte consecutive vei observa chiar ca parul devine mai moale si mai rar.
Bineinteles, putem vorbi si de produse de ingrijire capilara. Cine nu a auzit de ceara de par? Insa ceara este prezenta si alte produse utilizate la coafat care dau rezistenta parului, incluzand sampoane si balsamuri. Insa nu vorbim doar de coafare. Datorita aspectului oarecum dur al acestui produs, ceara ofera si protectie impotriva factorilor nocivi din mediu.
Totodata, ceara are proprietati terapeutice. Din acest motiv este intrebuintata la diferite unguente si balsamuri. Este perfecta pentru cicatrici si inflamatii.
Am vazut la ce este intrebuintata ceara. Si toate acestea sunt posibile datorita compozitiei sale. Pe langa alcooli grasi aceasta contine ceroleina, vitamina A, diferite substante cu actiune bacteriostatica si nu numai. Si sa nu mai mentionam faptul ca fagurele chiar are un gust placut, si este totusi ceara cu miere de albine! De ce sa nu profitam de pe urma acestor mici vietati?