Ceai de iasomie – Efecte benefice

La fel ca si ceaiul verde (cunoscut pentru efectele sale benefice), si ceaiul de iasomie a aparut tot in China. Daca ceaiul verde era consumat in general primavara si vara, ceaiul de iasomie tinea de anotimpurile reci. Unele persoane combina aceste ceaiuri pentru un efect mai puternic asupra metabolismului, insa astfel se pot pierde o parte din proprietatile energizante ale ceaiului verde.

Flori albe de iasomieCeaiul de iasomie este recomandat persoanelor care vor sa slabeasca deoarece ajuta la accelerarea metabolismul. Desi nu este energizant ca ceaiul verde, acesta calmeaza si regleaza circulatia in vasele de sange.

Iasomia este un puternic calmant

Datorita efectului sau calmant, ceaiul de iasomie indeparteaza migrenele, stimuland relaxarea generala a organismului. Astfel ajuta la indepartarea stresului, fiind de marea ajutor mai ales pentru persoanele depresive.

Iasomia este si afrodisiac

Totodata, aroma iasomiei da de gol si efectul afrodiziac pe care un astfel de ceai il are. Tot in acest sens, ulei de iasomie te poate ajuta sa faci o baie relaxanta dupa o zi bositoare de munca.

Iasomia este folosita in masaj

Poti folosi acest tip de ulei si pentru masaj, ajutand la relaxarea muschilor incordati si la calmarea durerilor musculare. De asemenea, are un efect tonic asupra pielii.

Infuzia de ceai de tei trebuie sa aiba loc la 100 grade. Astfel atunci cand apa a dat in clocot, poti adauga frunzele sau florile de ceai de iasomie (sau ambele bineinteles), lasand la foc mic inca 2 minute. Este bine sa consumi ceaiul destul de rapid, deoarece isi va pastra toate proprietatile vitaminei C pe care le contine. Asigura-te ca consumi ceaiul de iasomie dupa ce ai mancat pentru a evita aciditatea si cu ceva timp inainte de culcare pentru a evita posibile insomnii. In timpul sarcinii ar trebui evitat sau baut cu moderatie.

Infuzia de iasomie poate fi folosita si in cosmetica, in special pentru persoanele care au tenul gras sau cu tendinta de ingrasare, acesta ajutand la reglarea sebumului.

Similar Posts

6 Comments

  1. Ceaiul de iasomie are efecte benefice pt organism, dupa cum am scris si in articol. Ceaiul de iasomie este contraindicat femeilor insarcinate. Ceaiul de iasomie poate provoca aciditate, insomnii.

    Pentru a asigura buna dezvoltare a fatului si evitarea altor probleme, recomand consumarea semintelor de anason (uleiul de anason este contraindicat), pentru a contracara starea matinala de voma.

    Poti folosi si feniculul, un diuretic natural excelent, care poate ajuta la o mai buna digerare, ca si imbunatatirea tranzitului intestinal.

    De asemenea, in cantitati mici, poti consuma si radacini de ghimbir. Aceste radacini au un rol benefic pentru protejarea fatuli si pentru starile de voma matinale.

    Si, sa nu uit, trebuie sa mentionez ceaiul de menta, cu efect tonic, benefic pentru starea de ameteala si voma.

  2. am 39 de ani si 68kg sant disperata nimic nu da rezultate.Am o pofta de mancare continua.Va rog ajutatima multumesc

  3. am 36 de ani si 60 de kg. Am slabit 5 kg, fara sa vreau, doar eliminand prajelile + ceai de iasomie.

  4. am 36 si alaptez de 4 luni.cred ca in ultimul timp s-a dereglat metabolismul.maninc ca inainte cu atentie si totusi ma ingras.ajutati-ma!nu as vrea ca la sfirsitul alaptarii sa am f multe kg in plus si sa nu le mai pot da jos.multumesc

  5. Vreau sa stiu cum se face un ceai de iasomie si pentru ce este indicat…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *