Articole interesante:

Ceai de muguri / ace de pin

Ceaiul de ace de pin si ceaiul de muguri de pin erau folosit si in secolul al XIX-lea pentru a trata bolile comune deoarece mugurii si acele de pin au un continut foarte ridicat:
• de vitamina C (pot depasi si cantitatea unei lamai)
• si, de asemenea, vitamina A.

Modul de preparare a infuziei de ace de pin este urmatorul:
– se culeg acele de pin cele mai verzi din varful fiecarei crengi;
– acestea se maruntesc pana este umpluta cam o jumatate de ceasca;
– acele se adauga la apa clocotita si se lasa sa fiarba pentru aproximativ 20 de minute, sau pana cand apa se reduce la 1/3;
– lasati sa mai stea apoi incepand de la 20 de minute, chiar si 12 ore, in functie de cat de tare doriti sa aveti ceaiul;
– rezultatul va fi un ceai rosiatic cu un gust slab; a se pastra la frigider;
– se poate incerca si realizarea unui decoct de un litru, consumul acestuia fiind recomandat pe parcursul unei zile intregi.

Ceaiul de muguri / ace de pin este folositor pentru a trata:
– boli ale inimii;
– venele afectate de varice;
– oboseala muschilor;
– scleroza;
– afectiuni ale rinichilor;
– intareste nervii oculari;
– tratamentul pentru ochi se refera la boli care au afectat muschii conjunctivi ai ochilor;
– tratarea cangrenelor;
– are efect asupra muschilor netezi care incadreaza venele sanguine.

Acest ceai de pin poate fi folosit in tratamentul a aproximativ 80% dintre bolile existente. Totusi, este cel mai des folosit pentru a trata muschii netezi care inconjoara vasele sanguine, si pentru tratarea sclerozei, caz in care tesuturile devin nespus de tari. Este un ceai foarte cunoscut pentru succesul sau in combaterea tipurilor de cancer aflate in primul stadiu.

In trecut, persoanele bolnave de tuberculoza beau acest ceai, ceea ce le impiedica sa mai scuipe sange. In prezent, este folosit si pentru curatarea intestinelor.

Pentru a-ti pregati o baie la care sunt si ace de pin:
– trebuie sa iti procuri ramuri moi cu ace de pin, care sa aiba si cateva conuri, acestea avand o greutate totala de un chil si jumatate;
– apoi rupe ramurile in parti mici si spala-le impreuna cu conurile;
– pune totul intr-un vas, acopera total cu apa rece si lasa-l sa clocoteasca pentru cel putin o ora;
– ia vasul de pe foc si lasa-l sa se raceasca apa cu restul continutului;
– dupa ce a trecut jumatate de zi, elimina crengile si acele si strecoara apa fiarta pe care o vei folosi pentru a face o baie stimulanta; poti pune continutul intr-un bidon, ii poti pune dop, folosindu-l cand crezi de cuviinta;
– acest tip de baie este recomandat pentru cine sufera de afectiuni reumatice, dar stratul de ace de pin este un remediu bun si in cazul racelilor si daca doresti sa-ti eliberezi caile respiratorii blocate de raceala;
– deci, se poate pune jumatate din continutul ceaiului in apa de baie.

Se spune ca consumul regulat de ceai de ace de brad sau ceai de muguri de pin ajuta la mentinerea parametrilor fizici si psihici sub control si la atingerea nivelelor de performanta inalte. Nu-ti refuza acest ceai delicios!

7 pareri

  1. Constantin Antoaneta

    VA MULTUMESC PENTRU SFATURI ,CU SIGURANTA LE VOI PUNE IN APLICARE .

  2. sunt foarte interesante articolele si bune in acelasi timp

  3. Va multumesc foarte mult de sfaturile dv. si le voi urma in mod sigur,eu sunt o bautoare de ceaiuri de mult timp , dar nu stiam totdeauna exact ce boala trateaza ele . Acum sunt multumita ca dati toate indicatiile asa cum trebuie sa le si prepari ,aca o data va multumesc.

  4. este f bun

  5. Trebuia mentionat si cat de important este si siropul din muguri de pin/brad. Acestia (mugurii si nu ace!) se culeg spre sfarsitul lunii mai si inceputul lunii iunie, cand nu ajung inca la maturitate (adica sunt inca micuti!). Foarte bine se trateaza, pe termen lung, mai ales tusea si unele probleme de respiratie.

  6. Ceaiul de muguri de pin este cel mai bun remediu pentru tuse.Deasemenea, siropul si uleiul de pin si brad au actiune benefica asupra cailor respiratorii. In sezonul rece acestea nu trebuie sa lipseasca din casa. Cu ulei de pin si brad se poate intretine si prospetimea aerului in locuinta folosind o lampa de aromoterapie. Este mult mai sanatos sa inspiri un aer cu aceste arome decat cu miros de orhidee sau alte flori frumos mirositoare care circula pe piata in tot felul de butelii. Va multumesc fff mult ca imi dati posibilitatea sa-mi exprim opinia mea in legatura cu tot ce este produs natural si nu artificial.

  7. Alexandru Constantin

    Intrebare: Vitamina C nu se distruge la caldura..?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.