Articole interesante:

Ce este homeopatia?

Homeopatia incepe sa castige din ce in mai multi „adepti”. Sa vedem ce face acest procedeu medical atat de apreciat.

In primul rand, este o metoda naturala! Da, substantele utilizate sunt naturale, nimic chimic, toate provenind din regnul animal, vegetal si mineral. Orice substanta naturala, prezenta in natura poate fi folosita ca remediu pentru diferite afectiuni. Exista peste 2600 de remedii de acest gen. Nimic nu este toxic, si nu vei mai fi nevoit sa citesti de doua ori lista de efecte adverse pentru a fi sigur ca iei medicamentul care trebuie. Dupa cum ai ghicit, nu exista efecte adverse.

In al doilea rand, pacientul este tratat ca un „intreg”, nu doar portiunea corpului care este afectata. Totodata se ia in considerare psihicul, fizicul cat si predispozitiile ereditate, stilul de viata si factorii de stres. Cu alte cuvinte, inainte de a se incepe un tratament, chestionarul este mult mai amplu decat cel clasic, aplicat de catre medicul de familie, care in urma catorva intrebari sumare iti face trimiterea la specialistul de care ai nevoie.

O alta diferenta este faptul ca spre deosebire de medicina clasica care trece direct la tratarea simptomelor, prin homeopatie se stimuleaza sistemul imunitar al pacientului. Cu alte cuvinte, este tratata direct cauza care a dus la simptome si nu invers.

Atunci cand folosesti un astfel de remediu natural pe cale interna, ti se va cere sa ai cavitatea bucala curata, fara arome (da, fara miros de tigara, alcool, cafea sau guma). Acestea schimba puritatea remediilor.

Un aspect cat se poate de pozitiv la homeopatie este faptul ca aceasta poate fi folosita si de catre femeile insarcinate sau de catre bebelusi, neexistand restrictiile pe care medicina clasica le impune acestor persoane. Si toate acestea pot fi posibile datorita naturaletii.

Homeopatia poate trata cu succes insomnia, amigdalitele, sinuzitele, astmul, te elibereaza de stres, indepartand astfel tulburarile mentale si emotionale. Totodata, actioneaza asupra otitelor, diferitelor tipuri de raceli, durerilor de coloana, migrenelor, dereglerilor menstruale, si nu numai. Lista poate fi foarte lunga.

Pe langa remediul natural administrat se pare ca si efectul placebo ofera garantia efectelor asteptate. Placebo impreuna cu tincturi, solutii (oftalmice sau injectabile), cu unguente, supozitoare, tablete sau globule iti pot fi de ajutor in lupta cu bolile sau alte probleme cu care te confrunti.

Singurul risc la care te poti supune apeland la acest tip de medicina, este faptul ca tratamentul medical clasic este mai eficient. Astfel, desi homeoptatia este 100% naturala, ajutand organismul sa lupte fara administrarea de pastile sau alte chimicale, este posibil ca acesta sa faca fata mai bine si mai rapid la boli cu ajutorul medicamentelor decat in aceasta maniera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *