Articole interesante:

Carbohidratii si memoria

Dietele si diversele cure de slabire bazate pe restrictia de carbohidratii au inceput sa prinda din ce in mai multa popularitate in ultima vreme. Cu toate acestea, o astfel de dieta sau cura de slabire NU este sanatoasa. Te poate ajuta intr-adevar sa slabesti (pe o perioada limitata de timp, la fel ca si in cazul dietelor pe baza caloriilor), insa vei observa ca te vei simti putin ametit, obosit si vei avea probleme cu memoria.

In interiorul organismului, carbohidratii sunt convertiti in glucoza care reprezinta principalul combustibil pentru creier. Aceasta inseamna in acelasi timp, ca daca o persoana renunta la carbohidrati, efectele negative sunt temporare. Cu alte cuvinte, se poate reincepe o viata sanatoasa din momentul in care realizezi importanta carbohidratilor.

Alimentele cu cel mai mare continut de amidon sunt cartofii, cerealele si orezul. Din categoria leguminoaselor, fasolea boabe si mazare sunt cel mai puternic recomandate.

Renuntand la carbohidrati iti vei mari riscul de cancer la colon si vei fi predispus la formarea pietrelor la rinichi , ba chiar si la aparitia osteoporozei. Pentru a-ti mentine creierul si alte procese metabolice intr-o forma buna ai nevoie de carbohidrati. Nu se poate altfel! In caz contrar vei observa o stare de anxietate, extenuarea si o lipsa de concentrare ce poate persista pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.