Busuiocul

Cu totii stim cum arata busuiocul, ba mai mult, cu totii suntem familiari cu mirosul si gustul specific. Insa sunt mai multe de stiut despre aceast planta. Cu siguranta si in bucataria ta ai acum busuioc fara a stii ce comoara ai ascuns intre rafturi. Sa vedem deci cu ce ne poate uimi.

In primul rand, aceasta planta aromata stimuleaza digestia, elimand gazele si calmand colicile. Fiind diuretic, poate fi folosit si ca antiseptic intestinal. Toate acestea reprezinta un remediu real impotriva tulburarilor gastro-intestinale.Dupa cum am vazut, poate fi folosit ca antiseptic intestinal, insa in acelasi timp poate fi folosit si pentru inflamatiile cailor respiratorii. Astfel va ajuta la domolirea tuselor si la ameliorarea starilor de convalescenta dupa viroze respiratorii.

Totodata, busuiocul ajuta la intarirea sistemului imunitar, prevind bolile. Antioxidantii pe care ii contine lupta impotriva radicalilor liberi prevenind boli grave de genul cancerului si pastrand elasticitatea si prospetimea tenului.Femeile care alapteaza pot beneficia si ele de pe urma acestei plante si asta deoarece este un bun galactogog. Cu alte cuvinte stimuleaza secretia de lapte.

Un alt aspect pozitiv este actiunea sa benefica asupra ficatului. Datorita capacitatii sale de dezintoxicare, functiile hepatice sunt stimulate. Ceaiul de busuioc va ajuta la metabolizarea toxinelor din alimentatie (grasimi, coloranti, etc) cat si la eliminarea mai rapida a alcoolului din sange.Tot cu ajutorul ceaiului de busuioc sau ale uleiului volatile se pot face comprese mici pentru tratarea tenului gras sau sensibil, luptand impotriva acneei. Totodata, poti face spalaturi bucale care te vor scapa de mirosul neplacut, intarindu-ti in acelasi timp si gingiile.

Nu trebuie bineinteles sa uitam faptul ca aceasta planta-condiment contine vitamina A, C dar si fier si calciu. Toate acestea sunt necesare organismului uman, iar efectele sunt din cele mai folositoare.In India, tara de unde provine aceasta planta, alaturi de menta si alte plante aromatice era folosita la trezirea din lesinuri, datorita aromei puternice) cat si pentru starile de greata.

Efectul sau tonifiant se face simtit in mod rapid, trezind simturile la viata si redand vitalitatea de care organismul are nevoie pentru a supravietui intr-un mod sanatos in aceasta lumea de E-uri si alte chimicale. Este o planta care practic nu aduce nimic daunator organismului uman, ci dimpotriva.

Similar Posts

10 Comments

  1. Felicitari pentru articole,sunt bine documentate,si mai ales,scrise pe intelesul tuturor !Inca odata,felicitari!

  2. Am aproape 55 ani -la doctor nu am ajuns decat odata muscat de caine-toata viata am folosit numai ceaiuri-si cred ca sigur am ambitia sa folosesc tot ceaiuri

  3. Un tratament la picioare cu nomol de piramida si o baita cu busuioc te face cu cel putin 10 ani mai tanar!Daca te doare ceva ai sansa sa scapi pentru totdeauna de durere.Merita incercat!

  4. Felicitari!BUSUIOCUL ARE O AROMA DEOSEBITA;IMI PLACE MULT DAR NU AM STIUT CAT DE UTIL ESTE;O SA-L FOLOSESC MAI DES

  5. la noi in ROMANIA nu prea se foloseste busuiocul in bucatarie.la noi busuiocul se confunda cu cel folosit de preoti,recunosc ca si eu am fost reticenta la inceput dar cind am inceput sa-l folosesc am fost fff incintata si acum nu-mi lipseste din casa-sa vedeti ce sarmale bune ies daca pui un pic de busuioc=chiar si de post=

  6. Eu il folosesc aproape la toate mancarurile! Este foarte bun!In special la friptura! Aproape ca nici nu trebuie sare la friptura respectiva! Este foarte bun!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *