Articole interesante:

Avantajele vitaminelor lichide

Vitaminele si mineralele pot fi absorbite de organism sub o forma variata. In primul rand, prin intermediul alimentelor pe care le consumam. In al doilea rand, putem lua suplimente de vitamine pentru a ne asigura ca avem parte de cantitatea necesara zilnica. Sunt diferite metode de a lua vitamine, iar cea mai cunoscuta este aceea de absortie a acestora in forma lor lichida. Sunt insa mai avantajoase suplimentele de vitamine, in forma lichida?

Absortie mai buna sau mai usoara pentru copii
Desi poate suplimentele de vitamine lichide pot avea un gust mai rau decat cele sub forma de pastile, sunt in orice caz, mai usor de absorbit. Sunt foarte multe cazuri, in care copii au probleme cu inghititul, respiratia sau mestecarea, sau pur si simplu datorita inabilitatii lor de a absoarbe medicamente sub aceasta forma.

Aceasi problema se intampla si la adultii care si-au pierdut abilitatea de a-si controla falcile, sau nu pot digera alimente decat sub forma lichida.

Vitaminele lichide sunt mai eficiente
Datorita formei, aceastea pot fi absorbite imediat in sange pentru o administrare sistematica a vitaminei iar rata medie de absorbtie este de 90-98%. De asemenea, sunt de 3-5 ori mai concentrate decat vitaminele sub forma de pastile, ceea ce duce la o activitate-bio mult mai mare si la efecte terapeutice benefice mult mai bune.

Legatura dintre antioxidanti si vitaminele lichide
Te-ai intrebat vreodata daca vitaminele lichide contin sau nu antioxidanti? Vitaminele E, C si A sunt exemple de antioxidanti si se intalnesc in suplimente de vitamine banale, insa si in vitamine lichide?

Iar raspunsul este un DA clar. De fapt, aceste vitamine sunt obligate sa contina antioxidanti, sau ar deveni ineficiente in comparatie cu alte tipuri de vitamine. Tine minte ca cei mai importanti antioxidanti – vitaminele A, C si E – nu sunt porduse de organism, deci trebuie sa provina din dieta ta. Antioxidantii sunt arma noastra principala impotriva efectelor reactiilor de oxidare. Antioxidantii sunt cele mai bune arme ale noastre impotriva oricarei forme de cancer. Fara ele, suntem practic, mai slabi si mai putin sanatosi, fiind mereu la risc de a ne imbolnavi si imbatranind mai rapid.

Vitaminele lichide – toxice sau nu?
De fapt, chiar si plantele si fructele contin urme de astfel de minerale daunatoare. Merele, de exemplu, contin 3-5 mg de aluminiu. Insa ai auzit pe cineva care sa-ti spuna ca merele sunt periculoase pentru sanatate? Dimpotriva, ceea ce auzim, este ca un mar pe zi tine doctorul departe. Lucru care trebuie sa se intample si in cazul vitaminelor lichide.

La sfarsitul zilei, in orice caz, tu hotarasti daca vei lua vitamine lichide sau solide. Ceea ce conteaza cu adevarat este ceea ce vrei tu si ce functioneaza mai bine pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *