Articole interesante:

Ce poate anula efectul anticonceptionalelor?

In ziua de azi este mult mai usor sa prevenim o sarcina decat era pe timpuri. Metodele sunt suficiente si eficiente incat sa ai de unde alege. Majoritatea femeilor aleg pilula contraceptiva datorita sigurantei marite pe care aceasta o ofera. Din pacate insa, nu multa lume se intereseaza de ceea ce ar putea anula efectul pastilelor zilnice. Pentru ca, ei bine, exista astfel de riscuri.

In primul rand, inainte de a lua o hotarare in privinta anticonceptionalelor pe care le veti lua trebuie neaparat sa mergeti la un doctor ginecolog si sa va faceti analize complete care sa va permita sa luati cele mai bune pastile pentru organismul dumneavoastra.

Odata ce ati gasit pastilele potrivite este  bine sa va monitorizati actiunile. Desi respectati orele si zilele sunt sanse sa ramaneti insarcinata. De ce? Din mai multe cauze…

In primul rand antibioticele. Acestea actioneaza asupra organismului tau in mod direct, interferand cu efectul anticonceptionalelor. Urmarea o stiti. Din acest motiv, este bine ca atunci cand urmati un tratament sa folositi si o metoda contraceptiva secundara. Cel mai usor este sa apelati in acest caz la prezervativ. Aceasta masura de precautie trebuie sa acopere saptamana din timpul tratamentului si saptamana urmatoare pentru a nu se intampla mici accidente in timpul in care organismul revine la vechiul regim.

Tot din categoria medicamentelor, masuri de precautie trebuie luate si in cazul celor care accelereaza metabolizarea hepatica a estrogenilor si a progesteronului. Diferenta in acest caz, este ca timpul de prelugire a folosirii si unei alte metode de contraceptie se poate prelungi pana la peste 4 sapatamani. Pentru mai multe informatii de acest gen este important sa discutati cu medicul dumneavoastra in functie de tratamentul urmat.

Un lucru ciudat, de care sunt convinsa ca nu multe femei stiu este ca si sucul de fructe are acelasi efect! Acesta creste biodisponibilitatea estrogenului, ducand la efecte adverse. Printre aceste efecte se numara si cel de care tocmai discutam. Asadar, daca nu vreti un bebe aveti grija sa nu depasiti un pahar de suc de grefe pe zi!

Daca sunteti fumatoare, luati anticonceptionale doar cu progesteron pentru a evita riscul unor tromboze venoase. Desi nu mai vorbim de anularea efectelui pe care pastila il are, vorbim de sanatate, un lucru de care ar trebui sa tii cont in primul rand atunci cand iti alegi metoda contraceptiva.

O parere

  1. as vrea sa stiu daca vitaminele de ingrasat biomed6 anuleaza efectul anticonceptionalelor rigevidon?astept raspuns multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.