Articole interesante:

Antioxidarea celulara

In corpul nostru, radicalii liberi provin de la reziduurile toxice din mediul inconjurator. Stim cu totii cat de poluat este mediul, si cate toxine pot ajunge la noi in organism sub diferite forme. Acestia ataca moleculele normale pentru a le sustrage electronii, modificandu-i in acest fel structura si proprietatile chimice. Ca rezultat, molecula transformata incepe sa atace alte molecule pentru a le lua electronul care le lipseste. O astfel de celula nu mai este capabila sa indeplineasca in mod normal functiile adecvate, dand peste cap si alte celule in urma sistemului pe care l-am vazut. Odata cu trecerea timpului, reactiile devin din ce in ce mai violente si mai grave pentru organism.

In urma unor astfel de interventii se ajunge la un aspect complet nedorit al pielii. Riduri, pete, pierderea stralucirii si a elasticitatii sunt doar unele consecinte. Insa putem vorbi si de boli grave, cum ar cataracta, boli de inima, Alzheimer, apoplexie, cancer, artrita, pierderi de memorie, etc. Organismul este afectat iar fara sprijin nu poate face fata luptei.

Practic, are loc un proces de imbatranire prematura, in care timpul si varsta joaca doar un rol secundar. Distrugerea celulelor, atacul asupra tesuturilor si afectarea functiilor vitale sunt tragice pentru organism.
Insa nu este o lupta in care nu poti dispune de arme de auto-aparare. Radicalii liberi pot fi indepartati prin eliminarea grasimilor nesaturate, a apei de la robinet, a cuptorilor cu microunde cat si a fumatului. Cu alte cuvinte, indepartarea tuturor cailor posibile de degradare a propriului organism. Elementele mentionate ulterior sunt doar a parte a lucrurilor pe care le poti evita. Nu poti evita poluarea de afara insa te poti proteja cat de cat impotriva ei. Totodata, poti sa te retragi pentru concediu la munte, unde aerul proaspat va fi ca un restart pentru organismul tau.

Mai mult de atat, dispunem si de o varietate destul de larga de antioxidanti naturali care lupta impotriva radicalilor liberi. Acestia se gasesc mai ales in fructe si legume. Asigura-te ca dieta ta cuprinde suficienti antioxidanti dintr-o alimentatie echilibrata. Ceaiul verde este un plus de care te poti folosi. Si este si mult mai sanatos decat cafeaua, continand totusi cofeina. Gandeste-te bine la ce trebuie sa sufere organismul tau zi de zi. Si la faptul ca nu va fi mereu tanar si in forta. Ajuta-l acum cat poti, inainte de a fi prea tarziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.