Articole interesante:

Alimente de evitat intr-o dieta cu putini carbohidrati

Sa slabesti poate fi greu, mai ales daca te-ai confruntat cu aceasta problema toata viata ta. Toti care incearca sa slabeasca ar trebui sa incerce o dieta cu putini carbohidrati. Sunt foarte multe avanataje oferite de o astfel de dieta cu putini carbohidrati, insa in primul rand este acest aspect, si anume, ca te va ajuta sa arzi grasimi si sa depui masa musculara mai rapid decat orice alta dieta. Nu numai asta, insa poti si sa o urmezi pe termen lung, nu doar pentru o saptamana sau doua cum este cand vine vorba de alte diete.

Primul pas pentru a urma o dieta de acest gen este sa inveti care sunt alimentele de care trebuie sa te feresti. Este foarte important deoarece, imediat cum vei fi la curent cu alimentele de care va trebui sa te feresti intr-o dieta cu putini carbohidrati, vei stii care sunt alimentele de care te poti bucura. Din acel moment le poti amesteca si te poti bucura din plin de dieta ta.

Niste fructe surpriza

Dintre toate alimentele pe care ar trebui sa le eviti intr-o dieta cu putini carbohidrati, vei fi surprins sa afli ca este vorba si de niste fructe pe care ar trebui sa le eviti. Majoritatea oamenilor cred ca toate fructele sunt sanatoase si ca pot consuma cate si cand vor insa nu este adevarat. Bananele, pepenele rosu si alte fructe de acest gen au un index glicemic foarte mare ceea ce inseamna ca sunt bogate in zahar, si desi nu este nevoie sa renunti complet la ele, ar trebui sa mentii consumul acestora sub control.

Cand vine vorba in mod deosebit de tipuri de carne care ar trebui evitate intr-o dieta cu putini carbohidrati, ficatul este singurul tip care este inclus cu adevarat aici. Toate celalte tipuri sunt in general acceptate.

Monitorizeaza-ti progresele

Nu numai ca ar trebui sa ai o lista cu alimentele pe care le consumi si ora la care ai facut-o, insa trebuie sa iti monitorizezi si performantele in ceea ce priveste greutatea. La inceputul dietei noteaza-ti greutatea si chiar masurile, urmand sa faci acest lucru saptamanal sau chiar mai des, astfel incat sa vezi imbunatatirile pe care le faci. Acesta te va ajuta sa iti mentii stima de sine si determinarea de a nu renunta la dieta.

Poate fi dificil sa te obisnuiesti cu alimentele pe care trebuie sa le eviti intr-o dieta cu putini carbohidrati mai ales daca unele dintre ele sunt preferatele tale, insa va fi de mare ajutor intr-un final si vei observa rezultatele aproape imediat daca vei munci din greu si te vei tine de dieta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *